top of page

Änglavakt!


Den här veckan har barnen påsklov. Det innebär att de fyra yngsta barnen är hemma och är med på de jobb som de kan och vill. Vi startade veckan med att ge djuren tillsammans och det är mysigt! Kossorna har blivit så gosiga och tycker mycket om att bli klappade.På måndag eftermiddag var Nils med sin underbara avlösare vilket innebär att vi andra kan hitta på något tillsammans. I måndags bestämde vi oss därför för att ta en cykeltur ut till Tjolöholm. Oskar, Alva och jag trampade hela vägen ut till Tjolöholm.

Det var blåsigt och motvinden kändes men vi kämpade på. Efter en ordentlig paus och med glass i magen så cyklade vi sedan hem igen. Dock kom vi inte så långt innan Alva hamnade utanför vägen och skulle sedan svänga tillbaka upp och då tog det stopp. Alva flög över styret och tog hela smällen i asfalten med munnen, ansiktet och huvudet. Jag var precis bakom Alva men kunde inte förhindra någonting. Alva grät och blodet rann ut munnen. Stort tack till er som stannande och erbjöd oss hjälp och papper. Mathias kom och hämtade oss och väl hemma så insåg vi att Alva behövde ett besök hos tandläkaren. Så 60 minuter senare var vi hos tandläkaren som kunde konstatera att läppen hade tagit värsta smällen. Tänderna hade klarat sig men behövde vila så mjuk kost i en vecka. När vi sitter hos tandläkaren blir Alva yr och börjar må illa. Så direkt från tandläkaren till Närakuten, som var full med folk. Vi fick komma direkt in på ett rum och fem minuter senare kommer doktorn som konstaterar att Alva har hjärnskakning och behöver vila. Så på mindre än en timma hade Alva fått träffa både tandläkare och läkare! Så visst fungerar vården när det är akut!


Idag mår Alva mycket bättre även om hon har lite ont i munnen fortfarande. Alva har enligt tandläkaren haft änglavakt eftersom hon lika gärna hade kunnat slå ut tänderna, tur men en läpp som "krockkudde" och självklart hade Alva hjälm på huvudet och vi vill inte tänka på vad som hade hänt utan den.


Mathias och farfar Sven har fortsatt med projekt "stallet" och gjort hålet i väggen större. Där ska sitta en port. När porten kommer in vet vi dock inte eftersom vi inte har beställt någon och med de priser som är nu så får vi nog vänta.Idag har sprutan fått sin sista service inför besiktningen i morgon i Veddige. Så håll tummarna för att den går igenom!

224 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page