top of page

Ännu en vecka och TACK!!!

Ännu en vecka har passerat och vi är en vecka närmre sommarlovet! Barnen längtar och väntar! Sommarkänslan infann sig direkt när poolen öppnades i början av veckan. Bad och lek långt in på kvällen. När kvällarna är ljusa och varma är det svårt att komma i säng i tid.

Mathias har tillbringat många kvällar/nätter med att köra ut kemiskbekämpning. Detta måste köras ut sent på kvällen och natten för att inte skada bin och andra insekter. Att köra ut den kemiskabekämpningen är både dyrt och tidskrävande. Det innebär att Mathias noga räknat ut när det är som bästa att köra för att få ut så stor effekt som möjligt.

Stenen i det vårsådda grödorna är plockade. Fast vi har vältat så finns det en hel del vi sten att plocka ändå. Jag fick frågan varför vi plockar sten på åkrarna varje år?

När vi plöjer åkrarna så kommer nya stenar upp och dessa måste man plocka för annars finns det risk att de hamnar i tröskan. Små stenar hamnar i stenfickan på tröskan men stora stenar kan orsaka stor skada.

Kommer man med skörbordet rakt in en sådan här stenen så ryker knivarna. Det blir onödiga stopp under en hektisk period.

Nils var med och plockade en stund men hoppas snabbt in i traktorn igen eftersom det dammade väldigt.

Mathias har börjat serva pressen eftersom det snart är dags att slå gräset som ska bli vintermat till kossorna.

Jag varit ute på Hammargård och slagit av allt gräs som växer under stängslet.

När gräset går upp i tråden så fungerar inte strömmen lika bra. Dock kan jag intyga att det var gott om ström i stängslet när jag var klar. Det kändes i armen…

Kossorna blev lite rädda för trimmen och sprang iväg och ställde sig ute i havet. Kossorna har det rätt så bra på sitt sommarbete.

Rapsen har blommat över för i år och stort TACK till alla som skänkt pengar. Det har nu kommit in 13525 kr och det är fantastiskt. Pengar som oavkortat kommer gå till saker till Lekterapin i Halmstad. Saker som kommer göra att tiden på sjukhuset kommer gå lite fortare för alla sjuka barn.

Nästa vecka ska vi ner till Halmstad igen och då tar vi med oss första omgången med grejer som vi köpt. PS5 kontrollen är inhandlad, mängder med legokartonger, pyssel, spel och traktorer. Hoppas verkligen att det kommer skänka glädje.

Detta är bara en liten del av vad vi kommer köpa och vi kommer redovisa allt löpande här och på fb och insta. Så TACK än en gång till all er som skänkt pengar!


Hoppas att ni alla får en härlig helg och glöm inte att det är MORSDAG i morgon. Ta hand om era mammor ordentligt! Här ska vi njuta av poolbad och ledighet!


161 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page