top of page

Ännu mera höst!

Vissa dagar är duschen extra skön! Idag var en sådan dag. Jag fick ”äran” att städa inne i den ena torken. Ibland rinner det över och då hamnar det i denna lilla ficka. Mathias slog upp luckan och sen var det bara för mig att dammsuga upp spannmål, damm och annat skräp. Luckan var inte så stor så när jag vände mig om dröste det ner korn innanför tröjan. Korn kliar. MYCKET! Så duschen var ljuvlig!

Tänk att målningsarbetet kändes som rena drömjobbet efter det här. Nu har Mathias äntligen gått med på att nederdelen av väggen ska vara grå. Blir så mycket snyggare.

Provmålade lite idag och nu gäller det att få till en rak kant. Så har ni tips på bra tejp som inte tar med sig färgen så säg till!


Under veckan så har höstbruket rullat på. Det plöjs...

Gödselkörning


Sen harvas det och ogräsbekämpningen pågår också. Mathias arbetsdagar är långa och då får man passa på att sno åt sig familjetid! Igår var vi ute och räknade bladen på rapsplantorna. Det skulle vara minst 6 blad på varje planta för att det skulle gå och köra full dos mot ogräset.


Vi hittade plantor med 13 blad så rapsen växer fint!

Idag började Mathias att tröska rödklövern. Det är sista året som vi har rödklöver och det är skönt. Idag så körde Mathias en bit och Då fastnade det i skärbordet. Det går tungt och långsamt. På bilden kan du se det lilla fröet i Mathias långfinger.


I morgon fortsätter tröskningen!


Hoppas att Ni får en härlig helg110 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page