top of page

Äntligen klar och besked som gav ont i magen!

I år har dammsugningen av torken tagit lååååång tid eftersom det har kommit massa saker emellan hela tiden.

Men idag blev jag klar! Alla fyra våningar är klara! Rent och snyggt har det blivit men till nästa år behöver jag ett längre rör till dammsugaren så jag når överallt.

Jag är inte så förtjust i spindlar, möss och döda fåglar men i år har jag inte skrikit efter Mathias utan faktiskt tagit hand om det själv.

En av de saker som kommit i mellan städningen var en resa till Österrike med styrelse och personal från LLUH, Lokalt Ledd Utveckling Halland.

Det var en helt fantastisk resa. Vi bodde i Fiberbrunn men var både i St Johann och Kitzbühl. Vi besökte Leaderkontoret och fick möjlighet att se många olika projekt. Att vädret var helt fantastisk gjorde resan ännu bättre.

Naturen var helt magnifik och man kunde inte se sig mätt på utsikten.

Dagarn vara fullspäckade med olika studiebesök, allt från skolor, kontor som byggt av 48 containrar och ett ysteri med väldigt god ost, statsvandringar. Allt tillsammans med vår guide och värd Stefan. Det var också väldigt roligt att lära känna de andra i styrelsen mycket bättre.

Men som alltid så är borta bra men hemma bäst!

Mathias håller på med arbetet med "guldmaskinen" eller spannmålsrensen.

Mathias har kopplat rör så att vi ska kunna sortera olika storlekar på fröna. Maskinen är gammal men Mathias är envis och funderar och testar sig fram. En motor till en fläkt som Mathias envisades med att den skulle fungera, trots att Carl sa att det inte skulle gå, började brinna. Så denna gång hade Carl rätt och nu motor beställd.

Nästa vecka är det dags att provköra maskinen och vi hoppas att den fungerar.

Kossorna har fått komma hem från betet och det är skönt att bara gå upp på gården när de ska kolla till. I veckan satte Oskar upp saltstenen och den var väldigt populär. Alla kossor var framme och skulle smaka.


Nästa vecka är det höstlov och det ser barnen framemot. Dock kommer det bli ett betydligt lugnare lov än vad vi först hade tänkt oss.


EP-monstret är på besök vilket gör att Nils är trött och hängig. Vi har haft några veckor då det har varit riktigt lugnt men nu är det stökigt. Håll tummarna för att det lägger sig igen. Vi vill ju bara att Nils ska få vara den fantastisk unge som han är!

Vi upptäckte också att Oskar hade väldigt många blåmärken på kroppen, både små och stora, på ställen där man inte kan få blåmärken.

På läkarbesöket blev det direkt provtagning. Senare samma dag ringer doktorn och meddelar att det inte såg bra ut och att alla prover skulle köras om. Det var långa timmar att vänta till nästa dag när doktorn ringde vid lunch tid och meddelade att det förmodligen är Oskars ADHD-medicin som orsakt hans dåliga värden på blodplättarna. Så Oskar får inte ramla och slå sig eller på något sätt skada sig eftersom han då kan få blödningar. Lätt att säga till en 14-åring med MASSA energi. Nya prover ska vi ta nästa vecka och då hoppas vi på bättre resultat.


Så lovet kommer innebära mycket titta på film, spela spel, dator och andra lugna aktiviteter.

Trevlig Helg till er alla!

489 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page