top of page

ÄNTLIGEN TRÖSKNING

Så kom dagen då det äntligen var dags att starta. Idag skulle det tröskas raps! John och Oskar bråkade hela förmiddagen om VEM som skulle få åka FÖRST?! Vem vann tror ni? Givetvis Oskar eftersom John orkar inte höra hans gnäll, snäll storebror helt enkelt.


Janne tröskade och Oskar åkte med. Oskar tyckte det var super kul. När det sen var dags för John att åka skulle även Rikard följa med och då blev det trångt i hytten. John fick stå och de var han inte så nöjd med. Nästa gång hoppas John att han får sitta ner.


Lassen kördes av Mathias och han hade sällskap av Nils och Alva. Rapsen höll en vattenhalt på 12,6 % och gav ca 3,5 ton/hektar. Så det är vi nöjda med. Om det var någon på gården som undrar varför det tutades en hel del så var det Alva som tyckte det var väldigt roligt…

Det kom lite regn och de fick pausa tröskningen en liten stund. Killarna kom hem och slängd sig i poolen en stund och fortsatte bråka om vem som skulle åka på kvällen… Besvikelsen blev dock väldigt stor eftersom det inte gick att köra. Veten var inte mogen och därför får vi vänta några dagar till med den.

Förra söndagen fick John äntligen köpt sig en Cross. Han hade tur så alla skydd ingick så det var bara till att börja köra på en gång.


Det är varmt att köra och man blir trött efteråt.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page