top of page

”Åh en slank vi ner i diket…”

Monsterförkylningen smittade ner även mig och Alva. Så veckan startade med sjukstuga med en extremt jobbig förkylning! Eftersom vi även lyckats smitta ner grannen så blev det Netflix och soffhäng tillsammans eftersom orken inte räckte till något mer. Så någon nöd på oss har det inte gått. Covid testerna har visat negativt så det är helt enkelt en "mansförkylning" som slagit till dvs en riktigt jobbig variant.


I onsdags var det dags för skrotet att åka iväg. Väglaget var ingen höjdare eftersom det hade snöat och var ganska halt. Valet stod mellan att åka till Kållered eller till Skene?! Motorväg eller kringelkrokväg. Eftersom priset var bra mycket högre i Skene så fick chauffören Johan bestämma vart han ville köra.

Efter att Nils fått hjälpa till med att säkra lasten med ett nät så bar det iväg, mot Skene! För ett högre skrotpris är ju inte fel!


Tostaredsvägen var snorhal på sina ställen och både sand och salt lös med sin frånvaro. Johan körde lugnt och försiktigt men när vi kom i backarna i Tostared så blev det stopp! Lastbilen gled bakåt och vi stod lite snett i backen vid vägkanten. Jag hade sett en sandlåda så jag hoppade ur lastbilen och skulle gå ner mot lådan då jag bara gled iväg! Det var helt galet halt!!! Ner till lådan kanade jag och öppnade locket, TOM!!! Inte ett gruskorn i den förbannade lådan! Vad gör vi nu tänkte jag! Ståendes med en container full med skrot på en glashal väg i en uppförsbacke???


Jo lösningen som Johan kom på var att vi hackade loss grus från en grusväg och skottade av vägkanten så kom vi vidare! Så det gick ju bra till slut och skrotet blev tippat i Skene till ett högre pris än i Kållered! Men när det är dags för nästa lass med skrot så hoppas jag att det är bättre väglag!


Hem tog vi riksväg 41 och sedan motorvägen! Den vägen var väldigt mycket bättre att köra!


I torsdags morse när jag lämnade Nils vid skolan så berättade han om äventyret för sin resurs och för alla andra som ville höra på. Nils var nöjd med att få åka lastbil och samtidigt gosa med Johans hund Stina och dessutom äta chips fast det bara var onsdag!

Mathias har jobbat med att svetsa grindar hela veckan. Ännu ett stall ska få sig en upprustning så det håller några år till. Så länge den gamla inredningen fungerar så är det bra!


Idag var det dags för styrelsemöte med LRF Halland nere i Falkenberg. Men eftersom jag hostar och nyser så valde jag att vara med digitalt. Att jag sedan missade en trevlig jullunch på Skrea Matbruk är inte så roligt men det blir fler tillfällen.

När Alva och Nils kom hem från skolan så gick vi en runda i skogen. Vi hittade både istappar och älgskelett. Ibland behövs det inte så mycket för att alla ska bli glada och nöjda! Nils har i princip aldrig mössa och vantar eftersom han aldrig fryser.


Nu hoppas barnen här i familjen på mer snö och i synnerhet Oskar som vill fortsätta att skotta med sin ombyggda gräsklippare!


239 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page