top of page

Året som gått 2015

Så här på årets sista dag är det ju alltid läge att sammanställa året som gått.

Året på gården har varit bra. Året började med att Mathias tog över Duvehed. Våren var väldigt blöt och vi fick inte sått ca 30 ha. Det var tur att vi hade fått sått så mycket på hösten 2014. Någon sommar att prata om blev det inte utan det fortsatte att regna och vara dåligt väder, men spannmålen trivdes och växte. Det fina vädret kom äntligen lagom tills att det var dags att börja skörda och vilken skörd det blev. Rekordstor! Vår stora torkanläggning på gården blev helt full, plus att det är fullt på  andra ställen också. När skörden var bärgad så var det dags för att plöja och börja så igen. I år var första gången som John fick plöja själv. John säger att det är så skönt att slippa höra pappa säga “Hissa, hissa”, jag vet ju att när man ska hissa så pappa behöver inte säga till mig. 300 hektar med höstvete blev sått och 40 hektar raps. Just nu så sköts maskinerna om. Det bytes tallrikar på såmaskinen och traktorer tvättas och putsas.

När det gäller familjen på gården så har vi haft ett tufft år. I februari påbörjade vi en resa som vi hade kunnat vara utan. Vår yngste son Nils hade ända sedan han föddes varit stel i kroppen och inte som sin tvillingsyster Alva. Många gånger frågade vi på BVC om detta men fick hela tiden höra att det inte var något fel på Nils. Fredag 30 januari fyllde så Mathias 40 år och hela huset fylldes med folk och Nils mådde inte bra. På måndagen ringde vi till Barnmottagningen och fick en tid den 5 februari. Vi åkte ner med Nils och vi blev skickade akut ner till Halmstad och avd 62. Vi fick stanna en vecka vid första besöket och sedan kändes det som om vi hade klippkort på avd 62. Fram och tillbaka. Något var fel med Nils men vad? De misstänkte epilepsi och medicin sattes in och Nils blev bättre. I augusti gjordes så en femte EEG-undersökning som då bekräftade att Nils har epilepsi. Nils är fortfarande inte anfallsfri men vår förhoppning är att han kommer bli det så småningom och att 80 % av alla som får spädbarns EP växer det bort på innan skolåldern. Tyvärr triggas Nils EP av många olika saker vilket har gjort att familjen har fått begränsa sig väldigt men vi hoppas och tror att det ska bli bättre. Det bästa av allt är att Nils utvecklas som han ska och att han är världens charmigaste kille!

IMG_6122

Även om året har varit otroligt tufft så har det också inneburit många roliga saker också. En sak som vi har lärt oss under året att man klarar alltid mer än man tror!

Men detta vill vi önska er alla ett riktigt

GOTT NYTT ÅR 2016!

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page