top of page

Årskrönika 2022

Så sitter jag här igen och ett helt år har gått och det ska sammanfattas med några rader.


Året startade tufft med Covid för större delen av familjen. Det blev många dagar hemma och det tog flera veckor innan alla kände sig helt hundra igen. Vi hade tur eftersom

restriktionerna lättade något precis när vi blev sjuka. Så de som blev sjuka först hann gå tillbaka till skolan innan alla var friska.

När Covid lämnat huset så rullade dagarna på med städning av tork och andra arbeten på gården.


När det var dags för att starta igång årets vedhanteringen så hade vi tur med vädret och veden kapades i strålande sol. Snart är det dags igen och vi hoppas på lika bra väder!


I början av mars blev jag invald i Hallandsstyrelsen i LRF. I ärlighetens namn visste jag inte riktigt vad jag tackade ja till men jag har inte ångrat mig en ända gång. Det är ett viktigt påverkningsarbete och det här första året har varit väldigt lärorikt. Det har inneburit en hel del resor och utbildningar. Jag har lärt mig en hel del men har mycket kvar att lära! Om medlemmarna på stämman vill att jag fortsätter mitt arbete i styrelsen så kommer jag att göra det.


Under hela vintern och våren kämpade Nils på med sin EP. Det var en trött och sliten kille som inte orkade vara så mycket i skolan. Efter några dagar på vad 62 i Halmstad så vände det!

Så när sommaren kom och vi ändrade medicinerna så fick Nils äntligen må lite bättre! Det blev en pigg och glad kille igen. Det blev förändringar i skolan och Nils har en fantastisk resurs som stöttar och pushar honom och får Nils att prestera sitt bästa. Vi håller tummarna stenhårt för att Nils ska få fortsätta att må bra.

Arbetet på gården under våren fungerade mycket bra. Både John och Oskar hjälpte till så mycket de orkade. När det var dags för stenplockning så hjälpte även Alva och Nils till en del. Alla hjälper till efter sin förmåga och det är väldigt roligt när hela familjen jobbar tillsammans.

I början av juni var det äntligen dax för Carl att ta studenten från El och energiprogrammet på Elof Lindälv. Tre års plugg var slut och måndagen efter studenten började Carl arbeta på Fjärås el. Carl trivs mycket bra med sitt yrekesval och jobbar och sliter. Årets julklapp till mig och Mathias från Carl blev att han bytte alla spottar till led i badrummet. Så det är väldigt bra med en elektriker i familjen.

Sommaren kom och i och med det midsommar. Årets midsommarafton var helt magisk! Vädret fantastiskt och midsommarfesten den roligaste vi någon gång varit på. Vi har helt fantastiska vänner som hela familjen trivs att vara med, både vuxna och barn.

Efter midsommar så var det dags för en tripp till Skåne och Borgeby Fältdagar! Vädret var varmt och vi hade en inspirerande dag bland alla maskiner och montrar. Det gick ner mycket glass, många drickor och väldigt mycket popcorn. Vi gick på några föreläsninga och till nästa år blir det att vi är två dagar på mässan så vi hinner med fler föreläsningar och att se allt ordentligt.

I slutet av juni så åkte John och Oskar iväg på ett äventyr till Oskarshamn. De hämtade hem vår nya traktor! Traktorn kom från Gotland och John körde den hela vägen hem. Farmor och farfar var med som följebil hela vägen. Hem kom de och traktorn har fungerat bra.

Så mycket mer semester blev det inte denna sommaren heller eftersom de flesta i familjen är väldigt hemmakära! När vi frågade barnen vad de ville göra så var svaret: Vara hemma och bada och äta glass! Så många bad i poolen har det blivit och frysen var full av glass hela sommaren lång.


När det var dags för skörd så blev arbetsdagarna långa men roliga. John och jag var det perfekta teamet! John lugn i tröskan och tankade av stora lass spannmål som jag körde hem till torken. Det är en väldigt härlig känsla att köra hem skörden och tippa in den i torken. Det blir som lönen för allt slit under året! Skörden i år blev bra och priserna likaså.


Något annat som införskaffades det här året var HEVA-såmaskinen. En maskin som sår rapsen rakt i stubbåkern. Tyvärr medföljde det inte fler timmar på dygnet med maskinen. Det var många som ville ha sått och Mathias vill gärna hjälpa alla men tiden räckte inte till. John körde en del och även andra vänner körde. Till nästa år blir det nog bättre eftersom Mathias känner maskinen bättre och vet hur det fungerar och dessutom har han fått gå i min utbildning i att säga "Nej, tyvärr hinner jag inte". Får se om kunskaperna sitter i till nästa höst för stress är inte bra för någon och dygnet kommer nog inte få fler timmar till nästa år heller.

När skolorna drog igång igen började John på Strömmaskolan. John trivs mycket bra och det verkar vara en fantastisk skola. Nils och Alva började i 2:an och Oskar i 7:an. Den här hösten har det rullat på bra för barnen i skolan och det är så skönt. Vi har inga småbarn längre i familjen och det är väldigt skönt. Det klart att det i perioder är väldigt tufft när det krånglar med skolan, mediciner och sjukdomar men under 2022 kändes det som att det har vänt, livet är lite lättare!

Under hösten fick Oskar fler kossor. Oskar sköter om djuren i princip helt själv.Han behöver lite hjälp med att lägga upp halmbalar på loftet så han kan strö men resten sköter han själv. Att se Oskar tillsammans med sina djur är så härligt, det är en väldigt lycklig kille!


Vi vill också rikta ett stort TACK till alla som hjälp oss under året på ett eller annat sätt, i stort och smått, med barnen och att ni bara finns där för oss!

Tack till er alla som har pushat och stöttat när det har varit som jobbigast med Nils. Tack för idéer, tankar och samtal. Tack för avlastningen som är så viktig och gör att vi blir bättre föräldrar orkar lite mer. TACK❤️


Nu ser vi fram emot ett nytt härligt 2023!

Som vanligt har vi några små projekt på gång och arbetet på gården kommer fortsätta som vanligt, förhoppningsvis tillsammans med hela familjen för när vi alla jobbar tillsammans, det är det bästa!


Ett riktigt GOTT NYTT ÅR önskar vi er!

179 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page