top of page

Allvarligt brott som krävde polisbesök

Vi bor på landet! Det är åkrar, skog och naturen som är närmsta granne. Det ska vara tryggt att bo här. Vilket det har varit, fram tills i onsdags eftermiddag.


Jag var hemma och bakade inför kvällens LRF möte när en förtvivlad och mycket ledsen Oskar kommer hem. Oskar har på väg hem blivit utsatt för brott, grovt brott. Oskar var inte skadad fysiskt men psykiskt. Vi ringde givetvis polisen som lovade att komma inom FYRA timmar. Efter fem timmar ringde vi upp men fick inget vettigt svar. Efter flera samtal med polisen blev jag uppringd av chefen på ledningscentralen som lovade att komma vid 16-tiden på torsdagen. Jag fick också flera ursäkter för att de inte har haft resurser för att komma, detta eftersom det räknas som ett grovt brott Oskar blivit utsatt för.

På torsdag eftermiddag kom polisen hem till oss och vi fick gjort en anmälan och Oskar blev förhörd. Vi kommer bli kontaktade av ungdomsutredare nästa vecka och vi hoppas att detta kan lösa sig på bästa sätt. Men att bli utsatt för ett allvarligt brott så nära sitt egna hem, det skapar oro och rädsla och en jäkla ilska hos oss föräldrar. Varför i helvete kan inte bara folk sköta sig????


Arbetet på gården har rullat på i veckan. Vi har städat i verkstan, vilket är ett evighets jobb. Vi är många som använder den och då blir det lätt stökigt.

Mathias och jag har också jobbat i skogen tillsammans. Vi har nu fått ner en hel hög med björkved inför nästa års förbrukning.

Jag sågade en hel del och Mathias samlade ihop det med grävmaskinen.

Vi hade också hjälp av en kompis som körde skotare och körde ner veden till gården.

Han samlade också ihop det vi gallrat ut uppe på berget så vi har ved att flisa till sommaren.

Idag skulle jag arbetet på kontoret men när solen äntligen tittade fram så fick pappersarbetet vänta till förmån för skogsarbete. Idag blev det mest röjsågs arbete. Att arbeta i skogen är helt underbart och jag behöver inte oroa mig över kontorsarbetet, för det finns ju kvar.

En väldigt positiv händelse som har hänt den här veckan är att Nils har gjort sin äggprovokation. Nils var galet allergisk mot ägg när han var liten. Han fick en anafylaktisks chock när han var 1,5 år då han av misstag fick i sig ägg. Det blev ambulans till Östra och sedan den dagen har vi alltid haft en adrenalinpenna i väskan och Nils har inte fått äta ägg.

Så i torsdags morse åkte vi till barnmottagningen och Nils började äta små bitar av pannkaka. Allt gick toppen bra! Så nu får Nils äta tillagat ägg här hemma och sakta vänja kroppen vid ägg. Nils var så lycklig så han skuttade runt och sjöng "jag får äta ägg".

På kvällen åt Nils färsk pasta med ägg i sig för första gången och han tyckte det var så gott.

Nästa vecka är det sportlov för barnen och vi har ett roligt studiebesök att se framemot.

Det blir nog också en hel del sågande av ved och massa annat jobb och skoj.

Ha det gott och ta hand om er!

704 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page