top of page

“Bästa traktorn på marknaden”


Nu är vi igång med vårbruket här på Duvehed! Att vårbruket i år startar på påsklovet är en riktig höjdare. John fick i present att åka till Airhop i Göteborg men det får vänta när det vankas jobb. John kör traktorn och Mathias plockar sten. Det är viktigt att slita ut en generation i taget…

Oskar är med och åker och plockar lite han också när lusten faller på.

När killarna insåg att det gick att harva på flygfältet igår med nya traktorn så var lycka total.

Eftersom Alva och Nils sovit länge så fick även vi chansen att åka med en sväng på kvällen. Nils satt i Mathias knä och var helt fascinerad av allt.

Alva var också fascinerad… av fåglarna som tuggade i sig mask bakom harven.

Att två barn som fått samma möjlighet kan bli så olika. Nils är lika intresserad som sina bröder av traktorer medan Alva inte är ett dugg intresserad av maskiner. Däremot är Alva intresserad av massa andra saker. Mathias upplyste oss om att “vi åker just nu i den bästa traktorn på marknaden” Det finns större men inte bättre!!! Det känns bra!

Idag var det dags att börja så åkerböna. Det är ganska mycket som ska fixas med så det var lång väntan. John var iväg med Rikard och plockade sten under tiden.

Det gäller att ha koll så bönorna hamnar på rätt djup. Åkerbönor sås på 5-6 cm djup.


Lyckan blev inte mindre idag när vi fick hemleverans av vår andra nya traktor! Alva och Nils var mycket nöjda och Carl och hans kompis hade fullt upp med att putta dem runt i trädgården.

Ett riktigt bra påsklov än så länge men tyvärr är det regn på ingång…

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page