top of page

Bakslag gånger två…

Det brukar alltid vara vårbruk under påskhelgen men det blev det inte i år. Vädret var härligt och på annandagen så fick John köra ut lite gödsel eftersom det var ganska fullt i brunnen.

Solen strålade och det gick att köra även om det är väldigt blött i markerna.

Hela påskhelgen varvades med ledighet och lite småjobb.

Påskafton firades nere i Lilla Ljungby med god påskmat och en härlig brasa. Helgen gav en försmak av våren men oj vad vi blev lurade.

I onsdags och torsdags så snöade det och vinden var bitande kall. Än så länge kan man inte lägga undan understället, utan det får vara på ett tag till så man slipper frysa.


Den här veckan på gården har muraren Enar blivit klar med stödmurarna i stallet. Vi har fått golvet hyvlat så att det blev jämnt och fint.

Efter det var det dags att armera. John, Oskar, Mathias och jag jobbade tillsammans. Det var inte helt lätt och det blev en hel del skratt och fler än en gång fick vi vända mattorna.

På tisdag är det dags att gjuta golvet.


Mathias och John har grejat med grävmaskinen som har krånglat men nu går den igen.

Själv har jag mest varit ledig med barnen som har påsklov men lite städjobb kring Guldmaskinen blev det i torsdags.

Det var en hel del spannmål att sopa runt maskinen men bra blev det när det blev klart. Guldmaskinen tjänar verkligen sitt namn för den har gjort ett bra jobb och har rensat fram riktigt bra spannmål. Så Mathias investering har än så länge varit lyckad.

I onsdags var det sjukhusbesök för Oskar igen. Eftersom det var lov så fick Nils och Alva följa med. Eftersom Oskar skulle vara där redan kl 8 så var det till att gå upp tidigt eftersom vi inte visste hur vägarna var pga snön som fallit.

Väl på sjukhuset så togs proverna som skulle till Holland och även de vanliga. Nils och Alva hängde inne på 62:an. Alva lekte med käpphästarna och Nils spelade på PS5.

Vi var också på en Clownföreställning och visst skrattade vi en del men när det blev sångstund med bä bä vita lamm så insåg vi att det har barnen vuxit ifrån för ett bra tag sedan.

Väl tillbaka så var det dags att få provsvaren igen. Trombocytvärdet håller sig men tyvärr har alla andra värden vänt åt fel håll igen. Det är verkligen en bergochdalbana och vi önskar inget mer än att Oskar ska bli frisk igen och att det ska fortsätta åt rätt håll men tydligen är det inte dags för det än.


Läkarna i Halmstad har verkligen utrett och skickat prover runt om hela Sverige och nu ut i Europa men än så finns det inga svar. Vi håller tummarna för att detta var ett litet bakslag och att det vänder igen.

Tills dess så fortsätter vi att hoppas på det bästa!


744 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page