top of page

Brand, tvätt och sprängning!

Veckan startade med att det var dags att fortsätta med rengöringen av tröskan. Mathias körde högtryckstvätten och jag svampade hela tröskan.

Det tog några timmar men tröskan blev skinande ren. När tvättningen var färdig så körde Mathias in tröskan i verkstaden och skulle smörja den.

Mathias lät tröskan stå och gå medan han gick och bytte om. När han kom tillbaka så kom det rök ur hacken och det luktade bränt. Mathias stängde av tröskan och lokaliserade vad felet var. Det som hade hänt var att det hade lindat sig bönor runt rotorn och det hade blivit så torra och det blev så varmt så att det började glöda. Allt gick bra men det är allt lite läskigt.

I tisdags så rengjorde vi på ställen som vi aldrig gjort tidigare.

Det satt hur mycket gammal spannmål som helst. Dammsugan fick tömmas flera gånger och det var Mathias och Oskar som utförde arbetet. Så nu är tröskan ren och vi hoppas verkligen inte att det ska brinna i den igen.

Veckan fortsatte sedan med att fylla upp skrotcontainern igen. Det är andra gången som vi lastar i samma skrot i en container. Då undrar ni kanske varför man gör så? Jo sist vi lastade så sjönk skrotpriset och då ville vi inte lämna iväg det. Så nu hoppas vi att vi får hjälp med transporten innan priset sjunker igen. För en tredje gång vill vi inte lasta i skrotet.

I slutet av veckan blev Mathias förkyld och har fått ligga på soffan och vila sig. Det är inte ofta det händer och vi hoppas att det inte ska gå över oss allihopa, utan lämna huset snarast! Tills dess får vi ta hand om sjuklingen på bästa sätt.

Idag har Nils varit hemma från skolan eftersom det var dags för ett besök på barnmottagningen. Det var också idag som Nils äntligen fick vara med och spränga på vår kompis Tezz tomt. Hela veckan har vi försökt parera in skola, ork och arbete med att Nils skulle få åka och titta men det har inte passat. Men så idag passade det! En lite spänd Nils kom dit och fick genomgång av hur det hela skulle gå till och sen fick Nils trycka på knappen! Det blev en kraftig smäll och Nils var så nöjd och glad och funderar nu på att bli sprängare!


Hoppas ni alla får en härlig helg!

292 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Komentáře


Post: Blog2_Post
bottom of page