top of page

Bygge, gödning och sjukhusvistelse igen

Mathias och Sven har arbetat på hårt med stallet i veckan. De gamla spannmålstorkarna har rivits och ligger nu i en stor hög utanför. De har grävt och bilat bort det gamla golvet. Nya rör för avlopp är nerlagda i backen. Det går framåt i rasande fart. På tisdag är det dags att gjuta ett nytt golv så helgen kommer innebära en hel del jobb.

Så här såg det ut förra fredagen och bilden nedan är från idag!

Ganska stor skillnad, eller hur?!


Idag gick John upp riktigt tidigt eftersom det var dags att köra ut konstgödsel på rapsen. I går kväll hade Mathias och John testat så allt fungerade som det skulle och strax efter fem började John köra.


Vi hoppas att gödningen kommer innebära att rapsen böra växa nu när våren är här. Förhoppningsvis kommer rapsen blomma fint och planen är att vi kommer ha en Selfiruta när rapsen blommar som bäst.

För min del har veckan mest inneburit sjukhusvistelse. I söndags vaknade Oskar med stora utslag i ansiktet och feber. Efter ett samtal ner till Halmstad så var det bara att sätta sig i bilen och styra ner till avdelningen 62 igen. Det var direkt in på ett rum och efter 30 min hade prover tagits och Oskar hade träffat sin läkare Isabella som också beslutade att Oskar skulle vara kvar.

Det var ett mycket bra beslut eftersom Oskar bara blev sämre och sämre. Utslagen spred sig över hela kroppen och febern steg. Det är hemskt att se sitt barn bara bli sämre och sämre. På tisdagen vände det äntligen och Oskar började bli piggare, dock fortfarande helt täckt med röda prickar. Det visade sig att Oskar hade fått en allergisk reaktion på den antibiotikan som han ätit och samtidigt fått någon form av virusinfektion. Vi var hemma igen strax efter lunch på onsdagen. Väldigt, väldigt skönt att vara hemma igen.

Alla på 62:an är fantastiska och gör allt för att det ska vara så bra som möjligt för Oskar och mig, men sjukhus är sjukhus... Nu håller vi tummarna för att vi får vara hemma till onsdag, då är det besök på dagvården igen.


Det blir onekligen lite rörigt hemma när vi är på sjukhuset. När det dessutom är studiedag så ställer det verkligen till det. Att då Alva och Nils fick följa med sin kusiner till Jumpyard är guld värt. Stort TACK till alla som hjälpt oss denna vecka på ett eller annat sätt.

I onsdags kväll kom det fem nya kvigor. De var otroligt nyfikna och Alva kunde klappa dem redan dagen efter. Det är lättare att hantera snälla och gosiga djur och därför klappar vi dem varje dag.

Idag har jag, Oskar och en kompis byggt ihop studsmattan och det är ett riktigt vårtecken! Trots kyla nu i kväll så studsade Alva en lång stund.

Nu hoppas vi på många soliga och härliga dagar på studsmattan.

Ha en härlig helg för det ska vi ha, en hel del jobb väntar men även lite ledigt.

Tänk på att fira lite extra på lördag för då är det äntligen finalen i Mello! Sen slipper vi plågan i nästan ett helt år....

372 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page