top of page

Decemberpyssel

Arbetet på gården består mest av olika sorts underhållsarbeten. Det fixads och grejas lite överallt.

I går åkte 135 grisar iväg till slakteriet och det var en dag försent. Vi skulle lämnat dem i torsdags men åkeriet kunde inte hämta dem då. Det innebar att tvättarna som skulle tvätta stallen kom idag lördag. Det brukar inte vara några problem men idag fick Mathias vända två gånger i rondellen här i Fjärås och köra tillbaka till Tofta. Första gången hade Mathias släckt ljuset, så det var ganska självförvållat… andra gången hade jordfelsbrytaren löst ut= fel på deras tvätt. Detta en vecka innan jul när Mathias inte alls behövs hemma…. Tur att vi har otroligt duktiga barn som hjälper till när mamma behöver❤️

Igår fick vi åka ut och köpa ett nytt batteri till våran blåa dröm eftersom den inte ville starta. Nytt batteri och traktorn går som en klocka igen.

På lucia fyllde vår älskade Oskar 8 år! På önskelistan stod en ny traktor, en John Deere 8400. Givetvis blev det en sådan och den var inhandlad hos Gunnar Nilssons i Åstorp på deras maskinvisning förra torsdagen. Mathias brukar inte åka dit men i år fick Oskar det som “plåster på såren” efter allt tråkigt han har behövt genomlida på grund av sin hemska borreliainfektion.

John fick sluta tidigare och följde glatt med. Killarna, både stora och små, var mycket nöjda med visningen

En nöjd 8-åring som fick korv och bröd till frukost! Oskar är äntligen piggare och börjar bli sig själv igen vilket är väldigt skönt. Om jag var nojig över fästingar innan så kommer det bli ännu värre till nästa år när vi nu sett hur illa det kan bli!

Här hemma är julpysslet i full gång. Vi bakar, pyntar och grejar för fullt!

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page