top of page

Det är nära nu…

Ja som ni förstår så väntar vi fortfarande på att dra igång tröskningen! Diskussionen är igång här hemma om vem som ska köra tröskan? Vem ska få åka med FÖRST? Vem ska åka med i lassen? I morgon är tanken, om vädret tillåter, att vi ska prova att tröska raps. Håll tummarna för att det blir så!

Veckan startade med att Carl och jag tog en semesterdag och åkte ner till Skåne. Carl har en kompis som flyttat till Höör så vi åkte dit och hälsade på. Det var inte mycket som var tröskat i Skåne heller eftersom det har regnat mycket där. Carl och jag hade en härlig dag. Så skönt att bara få fokusera på ett barn, som nästan är vuxen, det kommer bli fler turer till Höör! Minigolfmatchen slutade som vanligt med förlust för mig!

Här hemma valde Alva att åka till farmor eftersom hon inte är så förtjust i att hänga med Mathias på hans olika uppdrag på gården. När Alva dessutom fick följa med farmor till leksaksaffären och köpa en Skrållandocka, som ska bo hos farmor, så är lyckan stor. Det är tur att vi har farmor och farfar som hjälper oss i vår vardag.

Mathias har ägnat en hel del tid med att få igång fågelkanonerna. Vi har tyvärr fått fåglar som landar på liggsäden och de äter väldigt mycket och det vill vi inte. Så hör ni några kraftiga smällar runt Gressela så är det bara luftskott!

Bygget med lekstugan går framåt! I går kom taket på ena sidan på. Målet är att lekstugan ska vara klar till tvillingarnas 3-årsdag 8 september och det ska nog bli så. Med många små hjälpredor så går det bra.

Veckan som kommer blir min sista vecka som jag är hemma på heltid. Min föräldraledighet är slut och jobbet som lärare på Åsaskolan väntar igen. Visst jobbade jag lite för Mathias i våras men nu blir det mer på riktigt. Tre år och tre månader hemma är över och det känns riktigt skönt att få börja jobba igen. Jag hoppas så innerligt att Nils ska klara av/orka att vara på förskolan och att EP-monstret håller sig borta så att vi kan få ett alldeles vanligt familjeliv med jobb och hämta/lämna utan massa extra VAB!

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page