top of page

Det går INTE och ett riktigt fynd!

Det har hänt mycket på gården den här veckan.

Vi började med att gå igenom sprutan eftersom det var dags för besiktning. Sprutan fylldes med vatten och sen körde vi igång. Det var en hel del munstycken som det satt smuts i. Det finns 48 munstycken gånger tre, eftersom de olika munstyckena sprutar ut olika mycket. Det sitter också 48 ventiler som ser till så att sprutmunstyckena inte läcker.

Det slutade med att vi tog loss alla ventiler och gjorde rent dem. Med hjälp av en tandborste och ljummet vatten så lossnade det mesta. Ibland fick jag ta hjälp av tryckluft för att få bort allt.

Det tog några timmar men när vi var klara så fungerade allt. Eftersom Alva var hemma från skolan fick hon vara med och starta och stänga av trycket i sprutan. Dock tyckte hon inte det var så roligt och övergick till att greja med sina käpphästar istället.

Sprutan gick igenom på besiktningen så nu kan Mathias köra med den några år till.


I tisdags var det dags att gjuta golvet i den andra delen av Stallet. Till vår hjälp med att gjuta hade vi P-A och David från P-As byggkraft. Mathias, Oskar, jag och farfar hjälpte också till. Gjutningen gick väldigt bra och nu ligger där ett fint golv.

John har kört ut konstgödsel mellan skurarna. Det är fruktansvärt blött i markerna men gödningen måste ut. Till veckan ser det ut som att det kommer vara uppehåll och då hoppas vi att vi får ut mer av vår gödning.

Tidigt i lördags morse åkte Mathias upp till Kristinehamn. Han hade vunnit en aktion på Klarvik på en gödselpump. Den gödselpumpen vi har på Tofta kan inte bli lagad en gång till och behöver bytas. Väl framme så inser Mathias att det är ett riktigt fynd han gjort. Mathias la ett väldigt lågt bud och trots att reservationspriset inte uppnåddes så fick vi köpa den. Så nu hoppas vi att den kommer fungera fint.

Jag och Carl gick ut i skogen idag och startade med årets granplantering. Givetvis tog vi Gatorn ut. Det är fruktansvärt blött i skogen och på sina ställen körde vi nästan fast.

Oskar och Alva hade ordnat lunchen till oss när vi kom hem vid 12.

På eftermiddagen följde Oskar, John och Mathias, som kommit hem, med ut och planteringen gick som en dans. Dock uppstod det en väldig diskussion om vilken sida som vi skulle köra upp på. Mathias var väldigt bestämd med att det absolut INTE GICK att köra upp den väg vi hade kört eftersom det var alldeles för långt. Vi skrattade gott när vi stod där med Gatorn och hämtade våra plantor.

När vi behövde åka hem igen och hämta fler plantor så tog vi Mathias väg upp och alla blev glada och nöjda igen.

Vi har bara 1800 plantor att sätta i år så det kommer bli klart i morgon eftersom vi satt 1350 plantor idag. Så i år blir det en snabb och kort plantering.

Oskar har varit hemma hela veckan och haft prao. Oskar har varit ute och grejat det han orkat. I tisdags så kom presentkortet från Min stora dag och det Oskar blev väldigt glad.

Nils har också blivit väldig glad i veckan eftersom vi fick startat igång den lilla gräsklipparen. Det går absolut inte att klippa något gräs men att köra upp och ner på gårdsvägen, det går och är väldigt roligt!

Alva har som sagt varit hemma från skolan pga ögoninflammation och när jag skulle åka och handla så bad hon om Festis. Jag köpte och kom hem och la dem i kylen. Alva kom då på att hon måste göra något för att få behålla dem. Så sagt och gjort, en skylt med tydligt budskap! Tror inte budskapet kan misstolkas men sen om brorsan bryr sig det är en annan sak…


355 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page