top of page

Det som hände Oskar, ”fallet nedlagt”!

Som jag skrivit tidigare så förändrades grundtryggheten i vår familj. Onsdag den 8 februari så hoppade Oskar av bussen som vanligt på Orrelundsvägen. På väg hem möter Oskar en ung kille som börjar prata med honom. Killen är till en början trevlig och Oskar svarar snällt på frågorna och ställer lite frågor tillbaka. När Oskar sedan vill gå hem så ändrar killen tonläge och säger "du kan få gå hem om du ger mig det du har i öronen!"

Oskar har AirPods i öronen. Oskar säger nej dem får du inte eftersom de är mina. Tjafs uppstår men Oskar vägrar att lämna ifrån sig sina AirPods. Oskar säger åter igen att han vill gå hem nu.

Då säger killen: Jag är snäll denna gången men visar du dig här en gång till så, så tar killen upp handen och drar över halsen. Oskar börjar gå hem men märker efter bara några meter att något inte är rätt. Oskar vänder sig då om och upptäcker att killen förföljer honom. Oskar vänder sig om och säger, ska du inte bara gå hem? Killen gör då utfall mot Oskar men Oskar står kvar och börjar sedan backa hem. Han backar 150 meter tills han kommer till skogen och springer hem.


I veckan pratade jag med polisen och fallet läggs ner. Det är omöjligt att veta vem det var. I det huset som vi tror att killen bor i finns ingen som stämmer in på Oskars signalement som står skriven på adressen. Vi har försökt spana men utan resultat. Polisens ungdomsutredare har gjort vad hon kunde men det räckte inte. Om polisen kommit när vi hade ringt och inte 25 timmar senare så kanske resultatet varit annorlunda men det kommer vi aldrig få reda på...


Så du mörkhyade kille i yngre tonåren som den 8 februari hade på dig ett par mjukbyxor med ett rött ben och ett svart, pälsmössa, kängor och ryggsäck, du ska veta att du har skapat en massa oro och rädsla och merjobb för oss. Vi hopppas verkligen att du en dag inser att man inte beter sig på det här viset!

Ett stort tack till KEs bussar som fixat så Oskar kan hoppa av på Gällingevägen istället och på så kan fortsätta åka buss hem från skolan. Detta skapar en trygghet för Oskar och oss. För från Orrelundsbusshållplatsen kommer våra barn inte åka varken till eller från igen...

1 083 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Σχόλια


Post: Blog2_Post
bottom of page