top of page

En vecka i glädje och sorg

Veckan startade med att Mathias och jag fick fixa med 6Rn som hade läckt en massa olja.

Mathias fick sig en oljedusch men vi hittade felet, en koppling som spruckit.


Så för mig blev det en tur ner till Gunnar Nilssons och fixa en ny koppling på slangarna. Det tog en liten stund men hjälp av Andreas blev det fixat.

Eftersom jag fick vänta en stund så passade jag på att kolla i shoppen och slog till på en väst till Oskar. Efter allt han gått igenom så var han värd en väst och nöjd blev han.

Nu rullar traktorn igen och vi är redo för våren. Dock verkar det som om våren dröjer eftersom veckan startade med snö, fortsatte med regn och kyla.

I måndags kom muraren Enar och började mura grunden till byggnaden i skogen. Farfar Sven hjälpte till och arbetet flöt på bra! De har jobbat på som tusan men tyvärr satte vädret stopp för putsningen. Det arbetet får fortsätta nästa vecka!

I onsdags var det lite spännande! Jag åkte ner till Veddige och Kullagården. Jag var inbjuden till LLUHs, Lokalt Ledd Utveckling Halland, årsmöte. Jag kan varmt rekommendera ett besök på Kullagården. Pizzan som serverades var super god och allt var glutenfritt men gott.

Kvällen var inspirerande och gav många nya givande möten och jag blev invald i styrelsen på två år. Det känns så spännande och roligt att sitta i en styrelse till, även om det är på LRFs mandat. Uppdraget kommer vara att läsa och bedöma ansökningar om olika projekt runtom i Halland som främjar landsbygdsutveckling.


I går hade Mathias besök av Margaretha som är vår växtodlingsrådgivare. De kollade runt på våra åkrar och det ser bra ut. Sen åkte de hem och skrev ihop vår SAM-ansökan. Nytt för i år är att vi ska så två meter runt alla brunnar och det uppdraget kommer bli mitt. Handarbete är mina uppdrag.


Dagen idag har gått i sorgens tecken. För några veckor sedan var det en vän som valde att avsluta sitt liv. Idag var det begravning i Fjärås kyrka. Det är aldrig roligt att gå på en begravning men akten i kyrkan var väldigt vacker men sorgsen. Frågan alla ställer sig är Varför hände detta? Ingen förstod hur dåligt han mått och därför är det så viktigt att prata om psykisk ohälsa. Men det är svårt.

Ta hand om er!

515 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page