top of page

En vecka som har gått upp och ner i rasande fart....


I söndags var vi på kosläpp hos min bror Tomas nere i Lilla Ljungby utanför Falkenberg. Kossorna sprang ut med faslig fart. Det måste vara så otroligt skönt att få komma ut och röra sig efter en hel vinter inne i en laudgård.


Den här veckan har Mathias sått klart det sista för den här våren. Han fick börja med att så om en vändtege med bönor. Bönorna kom inte upp och vi tror att det har varit ett gäng med fåglar som har ätit upp bönorna. Nu håller vi tummarna för att dessa bönor kommer upp och att de inte blir fågelmat. Mathias sådde en viltåker i skogen för att djuren där ska ha något att äta till vintern. Det gäller att vårda vår natur.

Så nu är såmaskinen tvättad och servicen pågår. Sådd blir det igen i början av september!

Annars har veckan inte blivit som vi tänkt eftersom massa saker har gått fel och sönder. Det började med att en cirkulationspump till en panna gick sönder. Denna pump fanns inte hemma utan fick beställas. Det blev helt enkelt ingen värme hos grisarna så det var tur att det hände nu och inte i vintras. Samma dag fick Mathias byta en fläktstyrning till ventilationen hos grisarna. Dagen därpå fick farfar Sven åka upp till Fribergsverkstad i Håkanstorp för att laga en foderpump. Denna pump pumpar ut mat till grisarna och därför fick Sven stanna kvar medans pumpen lagades och sedan köra hem och pumpen fick kopplas in igen. Nu hoppas vi att inget mer ska gå sönder hos grisarna.

Själv har jag tillbringat den mesta tiden på sjukhuset i Varberg tillsammans med John. John fick plötsligt hög feber och diffusa symptom men höga infektionsvärden så det slutade med inläggning och antibiotika rakt in i blodet. Inte roligt alls men nu mår John bättre och vi hoppas att det så förblir!

Efter massa timmar på sjukhus var det en riktig befrielse att idag starta igång med årets granplantering. Perfekt att det har regnat lite och markberedningen som Sven har gjort är perfekt. Så det går hur lätt som helts att få ner plantorna.

Rapsen blommar super fint och det har varit en hel del folk och fotat. Många swishar men tyvärr är det många som inte gör det vilket vi tycker är väldigt tråkigt. Allt vi får in går till Barnmottagningen! Så läser du detta och inte har swishat så går det alldeles utmärkt att swisha i efterhand, 0703999463!

Nu tar vi helg och vi gör som Alva och Nils, vi blickar framåt och tar nya tag för nästa vecka som tyvärr kommer innbära nya besök på sjukhus men förhoppningsvis också massa roliga saker.


220 visningar2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

2 Kommentare


Börje Blomster
Börje Blomster
13. Mai 2022

Jag har släktingar som odlar bondbönor i Småland och de har problem med att tranorna kommer och äter upp bönorna när de är nysådda eller just börjat gro.

Gefällt mir

Men ärligt talat!!! Vilken otur kan man ha??? Vi har inte varit vid åkern men vi swishar gärna en slant i alla fall. Tack för en bra blogg! Från hon på Tempo! ❤️

Gefällt mir
Post: Blog2_Post
bottom of page