top of page

Färdig blommat för i år

Så har rapsen blommat klart för i år!

Tack till alla ni som kommit hit och fotat er i rapsen och skänkt pengar till CancerRehabFonden. I år fick vi in 8025 kr.

Rapsen blommade över alldeles för fort i år pga värmen som var. Så vi räknar inte med någon rekordskörd i år precis.


Även i år har alla besökare skött sig alldeles utmärkt i rutan och det är inte mycket nedtrampat. Nästa år kommer vi odla raps på den stora åkern precis vid flygklubben. Vi hoppas att det kommer bli ett stort gult hav som vi kan njuta av.


Den här veckan har inneburit jobb i verkstaden för Mathias. Vår såmaskin gick sönder och krävde reparation omgående eftersom vi ska så en åker åt en kompis och det är hög tid för det nu.


Själv har jag haft lite blandade uppgifter. Det har varit fortsatt arbete med trimmern och ännu mera målning. Nu börjar vi se slutet på ladan uppe i skogen. Snart färdig målat! Då är det bara att gå på nästa hus. Tanken är att vi ska måla " huset i skogen" också den här sommaren.

Mitt i målningen så var det dags för ett teams-möte angående de nya Nordiska Närings rekommendationerna, NNR.

De nya rekommendationerna kommer förmodligen klubbas igenom nu i juni och enligt min åsikt är de helt tokiga.

Budskapet är att vi ska minska på det animaliska proteinet och öka det vegetariska proteinet. Detta kommer slå hårt mot redan de som är sköras i samhället, barn, gamla och sjuka som kommer bli serverade en helt annan kost än vad de får idag, om rekommendationerna går igenom. Många anser att detta är ett stort folkhälsoexperiment och jag är beredd att hålla med. Vi kommer att ha mycket att arbeta med inom LRF och det är roligt.

Kameran var dock avstängd under hela mötet för min del eftersom jag hade färg i ansiktet. Vet att man ska måla på brädorna men det skvätter en del i mellanåt.


Jag har också varit iväg på styrelsemöte i LLUH, Lokalt Ledd Utveckling Halland, i Hyltebruk. Det är ett spännande uppdrag. Det är dock mycket nya saker som jag måste lära mig och förstå. Det är en ny programperiod så fördelen är att vi alla i styrelsen behöver lära oss tillsammans.

Barnen hade studiedag i tisdags och var lediga. Då passade vi på att åka ner och fira mormor som fyllde 70 år. Tårta bakades och vi åkte ner. Dock tog det stopp i höjd med Björkäng eftersom det var en lastbil som "parkerat" mitt emellan filerna. Så istället för 45 min ner till mormor tog det 1 timma och 45 minuter.

Hoppas verkligen att ingen blev skadad. Det var även köer hem så vi fick ta den gamla vägen hem.


I helgen blir det pressning av gräs så våra kor får mat under vintern.

Vår kompis Johan slog gräset igår och hade en nyfiken publik. I eftermiddag ska Oskar stränga ihop det och sedan blir det pressning i morgon.

Hoppas att ni alla får en härlig helg!


152 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Bình luận


Post: Blog2_Post
bottom of page