top of page

Första vårjobben!


Den här veckan har Mathias gått upp kl 04.00 för att starta dagen med att köra ut konstgödsel på rapsen och även de andra grödorna. Mathias behövde starta tidigt eftersom det då är fruset i backen så att det går att köra i grödorna utan att det kladdar på.

Även John studsade upp kl 04.15 en morgon för att hinna köra innan skolan startade.

Jag har varit ut och gått i grödorna för att räkna plantskott. En helt ny uppgift som jag aldrig hört talas om. Skotten varierade mellan 350 och 1100 per kvadratmeter. Om det var lågt med antal skott behöver vi tidigare ut och köra konstgödsel. Detta för att plantan ska sätta fler skott. Det är verkligen härligt att det blir fler utomhus jobb och när solen strålar, ja då inser jag vilket fantastiskt jobb jag har. Massa frihet och väldigt roligt.

Mathias har också fortsatt med att mecka i verkstaden. Det är traktorn, såmaskinen och tröskan som fått kärlek denna veckan. Mathias och John har också meckat med Johns EPA. De hade hjälp av en kille men de fick inte till det med gaspedalen så mer meckning i veckan blir det.

Renoveringen här hemma går framåt och nu börjar vi se slutet på den. En hel del målning återstår och all tapetsering är kvar. Men med en väldigt duktig målare så händer det grejer! Vi siktar på att allt ska vara klart till påsk.


Även i trädgården har vi börjat göra vårligt i. Äppelträden är klippta och plantering är fixad. Idag väntar lite mer trädgårdsarbete för mig och killarna ska fixa i verkstaden


140 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page