top of page

Fantastiska nyheter och äntligen körkort!

Äntligen börjar man ana att det faktiskt kommer att bli vår i år också. Solen har visat sig lite och graderna på termometern har stigit. Helt underbart!

Veckan startade med att vi blev klara med årets vedhantering! Lika roligt som det är att börja med veden lika skönt är det när det är klart. I år har det strulat en hel del med maskinen och då blir det betydligt tyngre än när det bara flyter på. Men nu står veden packad och klar. Nu ska den bara torka ordentligt så blir det prima ved till hösten/vintern.

I tisdags fyllde John 18 år och det firades givetvis med både tårta och presenter. Den bästa presenten var dock ett klarat teoriprov. John har kanske inte pluggat super hårt men som tur gick det vägen ändå.

Idag var det dags för uppkörning och det klarade John alldeles utmärkt! Väldigt skönt att Johns EPa tid är över....

Under de senaste två veckorna har det rullat lastbilar från gården med råg upp till Leksandsknäckebröd.

Det var i höstas som Mathias tyckte att Lantmännen betalade för dåligt för rågen, som han tog kontakt med en säljare uppe i Leksand. Rågen skickades på analys och det visade sig att den höll måttet för att bli knäckebröd.

Dagarna före jul så tecknades det ett muntligt avtal men det skickades aldrig något kontrakt. Månaderna gick och vi hörde inget från Leksand. Inköparen svarade varken på Mail eller telefon. Vi började bli lite oroliga att de ändrat sig eftersom vi i höstas fick ett väldigt bra pris mot vad man hade fått idag.

Men plötsligt en måndag så var affären i hamn. Väldigt skönt! Så nu har vi skickat 8 bil och släp med råg till Leksand! 320 ton råg, det blir många knäckebröd!

I onsdags var det sjukhusdag för Oskar. Från början var det bestämt att vi skulle vara i Halmstad redan klockan åtta på grund av prover som skulle skickas till Holland. Men eftersom det är påsk så blev det inte så. Så vi fick sovmorgon och behövde inte vara där fören kl 9.30. Väl där så togs de vanliga proverna och sedan började väntan. Bäst som vi satt där kom Micke och lämnade över ett papper till Oskar. Det var ett presentkort på Stadium från Min stora dag! Lekterapin hade bestämt att Oskar skulle få det och det uppskattades verkligen. Jag säger det igen, uppbackningen från sjukhuset är fantastisk. De stöttar och hjälper till med det som behövs. Uppmuntrar och försöker göra varje besök till ett så bra besök som möjligt.

Idag torsdag ringde Oskars läkare med fantastiska nyheter! Oskars värden har stigit! Det vi trodde var en omöjlighet har hänt! Oskars blodvärden är bättre och vissa till och med i normala nivåer! Detta har inte hänt på väldigt, väldigt länge! Jag tror på riktigt att detta är bästa påskpresenten någonsin!

Sen vet jag att det kan ändra sig igen men det skiter vi i. Fram till nästa provtagning ska vi bara njuta av att Oskar mår bättre, för det märks, Oskar är piggare och har orkat mer den senaste veckan.


Nu väntar en påskhelg och sedan påsklov för barnen. Det brukar vara jobb i påskhelgen men vi får se hur det blir i år!


Så GLAD PÅSK till er alla!281 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page