top of page

Fiber, fix och förberedelser!

Veckan startade med att den sista grävningen blev klar för fiberanslutningarna. Sen har Mathias och jag dragit in kablar in i husen.

På vissa ställen gick det hur lätt som helst medan det på andra var helt stopp. Så vi har dragit kablar både utvändigt och invändigt.

Vi har krupit i garderober, ålat bakom soffor men nu är alla kablar inne! Nu är vi klara med vårt jobb och nu är det kommunen som får ta över. Kablar ska mätas in, fibertrådarna blåstas in och dosor kopplas i varje lägenhet och det ligger inte på oss! Väldigt skönt...

När kabeljobbet var klart så fortsatte vi inne i verkstaden med att bygga bjälklagret för andra våning.

Inne i huset så fixar och förbereder vi för julen! Det årliga pepparkakshusbakningen startades med planering av vad som ska byggas. I år blev det hus, traktor och en lada som skulle byggas.

Vi återanvände en husritning men konstruerade en ny traktor och lada. Jag bakar och sätter i hop alla delarna och sedan får de barn som vill vara med och dekorera. I år blev temat ”mest godisar på byggena vinner”.

När husen är byggda så ska julbyn fram. Det grejas och flyttas om men tillslut blir alla nöjda.

Det är en härlig tid vi har framför oss med alla julförberedelse. De tre yngsta är familjens jultokigaste och vill ha fram allt pynt och hade det inte varit för att Mathias bromsar så hade huset varit fullt med pynt i varje hörn.


Ha en härlig andra adventssöndag!111 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page