top of page

Fiber på G!

Idag satte vi grävan i marken för att påbörja arbetet med att gräva in fiber!

Bättre grävväder får man leta efter. Det har regnat en del men det var ändå ganska torrt i backen.


Mathias satt i grävaren och jag och Oskar var ”gropagrisar”


Oskars kommentar när vi stod i gropen och kämpar med stenar och rötter är helt underbar: ”Detta är ju så mycket roligare än att åka på utflykter!” Oskar gillar verkligen att jobba och när vi är tillsammans och det finns tid till att prata om stort och smått så är det underbart! Carl kom också ut och hjälpte oss!


Under kommande veckor ska det grävas ner kabel upp till gården och till alla lägenheterna. Så det gäller att vi inte gräver av några ledningar. Sen ska kommunen komma och blåsa in fibertrådarna och koppla in i alla hus. Vi är många på gården som längtar efter snabbare uppkoppling.


Under veckan som gått har John plöjt ute på Hammargård efter skolan. Mathias har sågat ner lite träd också ute vid Hammargård.


Själv har jag blivit klar med målningen i verkstaden och om jag får säga det själv så blev det riktigt bra!

På torsdagsfikan firade vi med tårta att målningen är klar. Tårtan var uppskattad!

Jag har dock fortsatt mitt måleri och nu blev det ett rum till jägarna som fick vita väggar.

Det andra jobbet som jag och Emelie har påbörjat är städning av torken. Inte det roligaste jobbet men det är verkligen behov och utsikten högst upp är härlig.

Jag trivs verkligen med att jobba på gården och även om det inte är roligt att behöva vara hemma för VAB så är det inte ett antal barn och kollegor som väntar på mig. En pensel eller dammsugare bryr ju inte sig om man kommer eller ej.


Det har varit tufft för Nils att börja i skolan och i än så länge har han ej klarat av att vara en hel vecka i skolan. Alva och Nils stortrivs i skolan och pedagogerna är fantastiska! Nils har flera anpassningar men tyvärr räcker inte orken. När Nils blir trött bryter kramperna igen och resultatet blir en ännu tröttare Nils. Det är en balansgång mellan aktivitet och vila och det är inte helt lätt när viljan finns men inte orken.

Nu är det en vecka kvar innan höstlovet och vi hoppas att det blir en vecka då vi alla i familjen är fem dagar där vi ska vara! Håll tummarna för det!95 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page