top of page

Fix och trix och ett klargörande!


Förra veckan blev det inget inlägg eftersom min tid fylldes med annat. Dels en väldigt interessant och givande vistelse på Margretetorp med LRF och mitt nya uppdrag som ledamot i LRFs hallands styrelse. Vi gick igenom motionerna och förberedde oss för stämman i Stockholm.


Innan dess så tillbringade Nils och jag två dagar på avd 62 i Halmstad för ett planerat 24 timmars EEG. Nu hoppas vi att vi kan få några mer svar på varför Nils EP krånglat så mycket. Det var tuffa 24 timmar och som vanligt kämpade Nils på. Tårarna var många för det är inte roligt att sitta fast i ett rum med en massa elektroder på huvudet. Tur är väl att Micke från lekterapin alltid piggar upp och att det alltid finns tid för att spela TV-spel.Den här veckan startade för min del med att planterar klart årets granplantor. Vi hade bara 1485 plantor i år att plantera men vi har varit på inte mindre än fem platser och planterat på. Det är bara ett nytt ställe som vi har planterat på och de andra ställena har varit där vältorna har legat. I tisdags så hjälpte Carl mig och då gick det snabbt att göra klart.


För Mathias del har det fortsatt med att laga saker i svinhuset. Den här veckan var det fläktar som lagt av och som behövde nya motorer. Den gamla motorn satt fast och vi fick hjälpas åt med att slå bort den. Jag tog hjälp med att hålla med mina ben och nu har jag ett snyggt rutmönster med blåmärken... Inte det smartast men man lär sig av sin misstag så nästa gång kommer jag inte hålla emot med benen!

John har kört klart gödseln och efter det är det dags för tvättning av tunna.

Nu är tunnan skinnande ren både på in och utsida.

Medan John tvättade tunnan i torsdags så åkte resterande familjen ut och stängslad och röjde ute vid Hammargård. Vår kor ska ut på sommarbete och det krävdes en hel del arbete innan det är klart. Det var inte bara stängsling och röjning utan även en hel del "städning". Det är helt otroligt mycket som förmodlingen dumpas i havet och som sedan flyter i land. Jag tror att jag plockade över 50 snusdosor, massa burkar, plast i mängder. Bland det tokigaste som vi hittade var nappar som var ihopknuta med ett band. Frågan är om något barn har gett napparna till fiskarna eller varför har de dumpats i havet? Den förälder som har gjort det har nog inte tänkt hela vägen... plast hör inte hemma i havet!

När man jobbar ute i den hårda vinden som var behövs det givietvis energipåfyllning. Även om det är i slutet av maj så var det gott med varm choklad och mackor.

Mathias och Oskar åkte ut även på fredagen och gjorde klart stägslet så nu här hagen klar för kossorna och förhoppningsvis ska de inte lyckas rymma.


I måndags var det också ett möte med kommunen angående den tänkta omlastningscentralen för hushållssopor som ska byggas. Så många svar på våra frågor fick vi inte men vårt budskap om att vi inte vill ha den byggnaden här tror jag gick fram.

Något som jag och Mathias har fått frågor om flera gånger är: "Det är väl ni som sålt marken?" Så nu säger jag detta en sista gång: NEJ VI HAR INTE SÅLT MARKEN TILL KOMMUNEN!

Det var när den förr förra ägaren skulle sälja som kommunen gick in och utnyttjade sin förköpsrätt och köpte yttre Orrelund. Varken Ragnar, farfar Sven eller Mathias har ägt den yttre biten. Den inre biten sålde Sven eftersom vi inte ville ha verksamhet innanför ett industriområde. Det området ska dessutom bara vara naturområde och kommer inte bebyggas. Så nu vet ni och alla kan sluta spekulera!


Nu ska vi fortsätta att njuta av helgen! Barnen har byggt en koja i matsalen och det leks och grejas för fullt, ibland med väldigt arga röster men för det mesta så flyter leken på!

Glöm nu inte bort alla mammor i morgon! Själv förväntar jag mig kaffe på sängen och uppassning hela dagen....

168 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 comentario


Ingela Wejrot
Ingela Wejrot
28 may 2022

Åh, du skriver såå bra och det är jätteroligt att följa ert arbete och er vardag. Nu har jag efter många år slutat på ”Bräckan” för ett nytt jobb, så är det ännu roligare att läsa din blogg❣️🥰🌻👋

Me gusta
Post: Blog2_Post
bottom of page