top of page

Fram och tillbaka mellan skurarna….


Tröskningen är i fullgång mellan skurarna och vi har fått av 180 hektar och vi har drygt 150 hektar kvar. Skörden ser ut som att den blir ok, inget topp år men inte heller något botten år, alltså ett medel år!

I år kör John tröskan vilket frigör Mathias till att greja med annat eller att köra lassen. Även farfar Sven är aktiv i skördearbetet.

Vi har också fått sått en åker med raps och nu håller vi tummarna för att den kommer upp.

I veckan som gick så gick Carl, John och jag med Sluxx runt åkern för att hindra att det kommer in sniglar. Vi går alltså runt åkern och häller ut Sluxx med hjälp av vattenkannor.


Tidigare under veckan hade Oskar spridit ut Sluxx med konstgödselspridaren över hela åkern. Sniglar kan äta upp en hel åker med raps och det vill vi inte att det ska ske!


Det är nog inte många som tar sin Raps-selfie bild i maj månad som förstår hur mycket jobb det är med en rapsåker.

Efter en tidig skörd ska åkern först gödslas. Sedan plöjas och harvas. Såmaskinen sår rapsfröna samtidigt som den gödslas med konstgödsel.

Sluxx ska spridas ut, oftast två gånger. På hösten måste vi hålla koll så att det inte kommer skadedjur som tex kålbladstekel, vilket vi fick föra året. Då får vi ut med sprutan.

Under vintern kan man inte göra så mycket mer än att hålla tummarna för att rapsen klarar sig.

När våren kommer har man koll så att inte rapsbaggarna tuggar i sig åkern och så fyller man på med växtnäring.

Sen blommar det vackert och selfiebilden går att ta!

Nu är ju sommarlovet inne på sina sista dagar och det är väldigt blandade känslor bland barnen inför skolstarten. Några längtar och tycker att det ska bli roligt medan andra är oroliga och har ont i magen och tycker att det ska bli super jobbigt. Tyvärr krånglar Nils EP igen vilket har inneburit medicinhöjning igen. När barnen gick på sommarlov så kändes det oändligt men nu undrar vi alla vart det tog vägen??


Härliga dagar att minnas och att tänka tillbaka på när hösten kommer!

Hoppas ni alla får en härlig vecka!
200 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page