top of page

Full fart på åkrarna!

Vilken sommar det äntligen blev. Perfekt tröskväder.

All raps är tröskad och ligger i torken. Jag har övningskört med John och det har gått riktigt bra. Inga lass i diket!


Det är väldigt roligt att jobba tillsammans med Mathias och barnen. Det är dock lite svårt att förstå ”tröskspråket”. Viftande armar och händer betyder olika saker. Men nu vet jag att pekningar betyder, kör längre fram och tappa av mer i kärran, stor handrörelse betyder kör hem och tippa in i torken.


Första draget i vetefältet. Det är härligt med skörd men samtidigt är det en påminnelse om den annalkande hösten. Hoppas det härliga vädret håller i sig!

Jag har kört några lass helt själv och det har gått bra. Mycket att hålla koll på men jag lär mig mer och mer. Fick bästa omdömet ifrån Nils som tidigare har sågat min körning som nu sa: Du kör lika bra som pappa nu!

Det bästa med att jobba hemma är att jag slipper ”be om ledigt” för att fixa med barnens tandläkar- och vårdbesök. På bilden ovan har Nils precis tagit blodprover och det är så skönt att inte känna stressen över att jag ska till en skola och klass. Nu är det full fokus på familjen, hemmet och gården. Min stressnivå har sjunkit rejält och det är väldigt skönt!Det är inte bara tröskning som pågår utan parallellt med skörden så pågår förarbetet för att kunna så nya grödor. Sprutning, gödselkörning och tallriksharvning.

Vi har också sått en åker med raps precis utanför Fjärås bygdegård. Det var mycket förarbete och då är det riktigt bra att vara många i familjen som jobbade tillsammans. Det var varmt och svettigt men förhoppningsvis blir det bra när det kommer upp till våren. 36 hektar är sått och förhoppningsvis blir det 25 hektar till.

Vi har redan fått frågan om hur tänker ni att så raps där. Det kommer bli många människor som ska fota....

Rapsen går bara att odla var sjätte år samma åker. Annars finns det risk för sjukdom. Därför måste vi odla rapsen på olika ställen. Vi har dock en plan inför nästa år så att alla som vill fota sig i rapsen kommer bli glada och nöjda. Vi återkommer i det ämnet när rapsen blommar 2021!


Jag och barnen har inte bara jobbat. Vi har badat och ätit glass och njutit av sommaren.

På måndag börjar skolorna igen och det är två som är väldigt taggade och två som har kommit på 100 anledningar till varför sommarlovet borde bli längre. Carl börjar andra året på gymnasiet men han får vänta tills på tisdag pga att minska trängseln och på så sätt minska risken för Covid 19 spridning.


157 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page