top of page

Full fart på vårbruket!

Så kom våren tillbaka med sol och lite skönare väder!

Detta innebär att vårbruket tog fart igen.

Arbetsdagarna för Mathias startar tidigt och slutar sent, vissa dagar från kl 05.00-23.00.


John har skyndat sig hem från skolan för att köra traktor på eftermiddagen och har kört så långe han fått på kvällarna.

Det Mathias och John har jobbat med är att köra konstgödsel, grisgödsel och kemisk bekämpning.


Oskar och farfar har vältat åkrar eftersom skorpan på det vårsådda åkrarna har blivit stenhård. Lerjordens nackdelar. När de kört med välten så knäcker de skorpan och då kommer spannmålen som vi sått upp lättare.

John har också varit inne i Kungsbacka med traktorn och plogen. En del av Aranäs blomsteräng plöjdes upp och där ska vi sedan så solrosor. Det kommer bli så vackert med blommande solrosor. Det är för att visa sympati med Ukraina och vi hoppas att när blommorna blommar så måste kriget vara slut!


Själv har veckan fortsatt med VAB för Nils. Nils är fortfarande inte bra både onsdag och fredag var vi på barnmottagningen. Veckan som kommer kommer innebära provtagning för Nils igen och vi hoppas på att Nils snart ska må bättre. Håll tummarna för att det blir så.


Så korta små turer har det blivit för oss och hämtat grejer. En tur gick in till Kållered där vi hämtade en liten motor. När vi kom in på lagret så höll de på att plasta in en beställning och Nils tyckte det var väldig spännande att se hur plasten snurrades runt kartongerna. Det behövs inte så mycket för att ro en trött kille.


Jag har också varit på informationsmöte med LRF. Ett väldigt intressant och lärorikt möte. Min första text som jag skrivit för LRF publicerades i fredags. Jag tycker det ska bli så spännande med mitt uppdrag för LRF. Nu i maj kommer det att komma igång ännu mer och det ser jag framemot.

Hoppas att ni alla får en fin söndag!108 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page