top of page

Gödsel*2, koll och nytt vårbruk!

Veckan har bjudit på både vinter och vår. Vi har haft minusgrader och solen har strålat och regnet har öst ner.

Rikard har kört klart gödselkörningen på vår gård för denna gång.


Konstgödselkörningen är klar för andra omgången nu dröjer det 2-3 veckor innan nästa omgång.

I helgen som gick körde Rikard gödsel på en annan gård och killarna här hemma tyckte det var väldigt roligt att kolla i appen var Rikard körde någonstans. Traktorn är utrustad med en gps som loggar var traktorn är, hur mycket bränsle traktorn drar, motorvarv, batterispänning och antal motortimmar. Tekniken går framåt även inom jordbruket.

Mathias fick god hjälp av Nils med att tvätta såmaskinen i början av veckan. Att man tvättar maskinen är för att det kan ligga gammal konstgödsel kvar och då kan det rosta och det vill vi inte att det ska göra.

Resten av veckan har Nils tillbringat inne med 40 graders feber tillsammans med sin lika febriga tvillingsyster. Både Oskar och jag har blivit rejält hostiga och förkylda.

I onsdagskväll fick vi inte ner Nils feber trots alvedon och Ipren så det blev en tur till akuten. Väntrummet var fullt men sköterskan i kassan bedömde Nils så sjuk att vi fick träffa läkaren på en gång. Det visade sig att Nils hade dubbelsidig öroninflammation. Efter två dygn med Kåvepenin så har febern gått ner till runt 38 och då vågade vi gå ut en stund eftersom det var dags för vårbruk nr 2! Trädgårdslandet!


Landet frästes och gödslades och sen la vi potatis och satte lök. Orkar vi ska vi i morgon plantera resten och hoppas på att värmen ska komma!

Nu hoppas vi att alla baciller lämnar gården så att vi kan bli friska och krya!

Trevlig helg till er alla!

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page