top of page

Gjutning, guld och kämpa vidare!

Ännu en vecka på gården har gått. Veckan startade med att vi gjorde klart förarbetet för gjutningen för grisarnas nya utlastnings ställe.

John började senare i skolan i måndags och var till mycket bra hjälp. På tisdagen var det dags för gjutningen. Thomas Betong levererade prima betong och Mathias, Farfar Sven och kompisen Johan jobbade med att få en jämn yta.

Gjutningen blev bra och nu har även väggarna kommit upp. Så det kommer bli bra att lasta ut grisarna där.


I onsdags var det dags för Oskar att ta nya blodprover för att se hur värdena var. Tyvärr har Oskar blivit mycket sämre och är väldigt trött. Sent på eftermiddagen ringde läkaren från Halmstad och meddelade att värdena hade sjunkit igen. Så tyvärr var det ingen vändning på gång. Vi har nu också fått intyg för vård av allvarligt sjuktbarn fram till 1 juni. Oskar kämpar och försöker gå en kort stund till skolan varje dag men det blir kortare och kortare stund för varje dag. Oskar är "sjukskriven" och läkaren i Halmstad sa "du behöver din kraft till att bli frisk och du ska vara i skolan det du orkar". Oskar är envis och kämpar på. Nästa vecka blir det ner till Halmstad igen dax för nya prover.

Helt ärligt är det som att leva i en mardröm när man vet att sitt barn är sjukt men man vet inte vad det beror på och inte heller vad vi ska göra åt det. Men det är bara att kämpa på och äntligen har vi träffat en läkare som är fast besluten att hitta vad som är fel. Resan är tuff men Oskar är en riktig kämpe! Tillsammans ska vi klara det här!

Även om man har ett sjukt barn så rullar ju livet vidare och det är ganska skönt att fokusera på annat i mellan åt. Idag har vi startat igång Guldmaskinen igen. Idag var det vete som skulle igenom sållen. Vi har kört raps och det är betydligt mindre såll än vad som behövs till vete. Det är lite jobb med att byta såll en del att rensa. Idag var det en hel del bönor som satt fast i översållen.

När vi väl startade maskinen så hade det fastnat i röret ner till maskinen. Mathias klättrade då upp som en lite apa och slog loss det medan maskinen var igång.... Mathias motto är "Saftey first" när jag och barnen jobbar men tydligen gäller det inte honom.

Det blir väldigt stor skillnad när vetet har gått igenom rensen. Det är inte så svårt att se vad som är rensat.

Så Guldmaskinen är verkligen "guld värd" sämre spannmål kan rensas och säljas till bättre pris. Så Mathias idé var en mycket bra idé!

Själv har jag blivit ett år äldre i veckan. 46 år gammal och blev firad av familjen. Det fanns varken ork eller lust att ställa till med kalas. Vi sparar det till nästa år när Mathias fyller 50 och alla förhoppningsvis är friska igen!


Här väntar jobbhelg för Mathias och tyvärr väntar väl ännu en lördags kväll med Mello-plågan. Hoppas ni alla får en skön helg!


368 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 comentario


Följer er här på bloggen, tycker om att ha en fot kvar i ”bonneriet”. Kör ofta förbi Duvehed och tänker på hur svårt ni har det med ett barn med oviss sjukdom och allt som ändå måste fungera i vardagen. Hoppas att ni snart får klara besked och kan ta itu med återhämtning för hela familjen. ❤️

Hälsar Irene

Me gusta
Post: Blog2_Post
bottom of page