top of page

Glad Påsk

I vanliga fall brukar påsken innebära att vårbruket drar igång men inte i år. Det närmaste vi kom var att Rikard körde ut konstgödning på rapsen. Snart snart kommer säkert värmen och i och med den våren!

Veckan började med att John fyllde 12 år.

Dagen firades med skönsång och paket på morgonen och sedan kalas på kvällen! John var mycket nöjd med sin dag.Menyn på kvällen var grillade hamburgare med alla tillbehör och sedan traktortårta.

Till hösten väntar högstadiet och sedan något lantbruksgymnasium om intresset håller i sig.

Mathias och Rikard har fortsatt med arbetet inför den nya pannan. Mathias har också varit på studiebesök ner på Vallberga lantmän och på en maltfabrik. Mathias tyckte det var intressant och insåg vilket arbete det är att få fram malt.

Vi inledde påskhelgen med kalas på långfredagen, kalas för John och mig. Härligt med kalas och menyn var grillbuffé och det var härligt att stå och grilla i solsken. I den här familjen grillas det året runt och just i solsken var första gången i år. Några av mina släktingar stannade kvar till påskafton och då var det dags! Studsmattan skulle upp! Gick så smidigt när vi var så många. Barnen har hoppat och studsat som tokstollar.

Idag har dagen ägnats åt att plocka ut och tömma hela köket. På tisdag kommer målarna och ska måla och tapetsera om vårt kök. Vi har tagit ner en vägg i köket så vi fått en större matplats. Inser hur mycket prylar det finns i ett kök. När vi flyttade in för 18 år sedan så sa jag “Vi kommer aldrig fylla alla dessa skåp”. Hade ganska så fel det var fullt överallt. Mathias tyckte det passade utmärkt att rensa bort sådant vi inte använder… Problemet är att jag använder allt men vissa saker mer sällan än andra! Som vanligt var alla i familjen med och hjälpte till, vissa frivilligt andra lite mer tvingade.

Den stora utmaningen nu är att klara sig utan kök i 2-3 veckor! Så är det någon som känner för att bjuda på middag är det bara att säga till! Givetvis bjuder vi tillbaka när köket är klart!

Nu är det många som väntar på körning!

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page