top of page

"Gotlänningen" hemma på gården!


I går var det dags för John och Oskar att bege sig av på ett riktigt äventyr. En traktor skulle hämtas hem till gården. Traktorn är körd på Gotland och i onsdags kväll kördes den på färjan från Gotland till Oskarshamn.

Klockan ringde 04.30 på torsdagmorgon för killarna och det var inga problem att gå upp. Farfar Sven och farmor Margaretha kom och hämtade killarna för att köra hela vägen till Oskarshamn.

Vid halv tio tiden så var de framme och färden hemmåt kunde påbörjas. John körde de dryga 30 milen hem utan problem. Farfar och farmor var med hela tiden, lite framför eller lite efter åt, men följe hela vägen hem. Att åka genom Småland tyckte inte Oskar var super roligt eftersom det inte fanns så mycket annat än träd att titta på.Killarna var hemma strax innan åtta på kvällen. Äventyret till ända och lyckligt hemma. Nu håller vi tummarna för att traktorn kommer gå fint här hemma!

Midsommarafton startade med tvätt av nya traktorn. Alla måste ju vara rena och fina på midsommar! Idag vankas det midsommarfest för oss men John ska köra hö hos en kompis. Hökörningen slår allt! Så John är inte ledsen det minsta över behöva jobba på midsommarafton.

I veckan har vi förberett för gjutning på gården. Här har vi gjutit till den nya porten i "Stallet". Projektet "Stallet" är ett pågående projekt som jobbas med när det finns "tid över". Så nu kommer projektet vara vilande ett tag tills nästa gång det finns tid. Vad som kommer bli i stallet är vi inte klara med eftersom våra idéer spretar ganska mycket. Så vi får helt enkelt se vem som får igenom sina idéer....Sommarlovet för barnen rullar på och det är ett lugn i familjen som är väldigt skönt. Nils behöver jobba med sin läsinlärning under sommaren och därför har vi gjort ett "Lässchema" som han jobbar med. Efter fem läskvartar så var det dags för första belöningen som Nils hade fått välja. Att cykla upp till Fjärås centrum och äta pizza! En lyckad utflykt och nöjd Nils som är taggad att fortsätta med sin lästräning och nya belöningar.

Alva startade veckan med att få en dröm uppfylld! Att vara i ett stall och hjälpa till med att ta hand om en häst. När allt var fixat med hästen så fick Alva sitta upp och rida. Alva hade en otroligt duktig tjej som hjälpte till och ledde hästen runt runt i hagen. Alva var så glad och lycklig och väntar redan på nästa gång!

Nu är det dags för att påbörja midsommaraftons förberedelser och därför vill vi önska er alla en riktigt härlig midsommar!

220 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page