top of page

Grisar, grisar och flera grisar

Idag efter att vi ätit mellanmål, så duggade regnet fint, men vi skulle ut ändå för att vara lite med Mathias som grävde. Precis när vi skulle ut kommer Mathias och säger att han ska åka till Tofta i Gressela där vi har våra grisar.

Mathias sa att det var ok att vi hängde på så det gjorde vi. Mathias skulle ta emot 360 grisar som skulle flytta in i stallet.

Jag har inte varit med och tagit emot grisar någon gång så det var spännande. Grisarna gick grupper och in i sina boxar. Jag trodde att det skulle vara mer skrik och bök men alla grisar gick fint.

Alva var livrädd och hängde i min famn och kunde på sin höjd vinka på grisarna. Nils däremot var med bland grisarna. Han försökte klappa dem och gosa med dem. Grisarna var inte riktigt med på det och gick mest undan.

Det är härligt att se hur Nils fullkomligt älskar att vara bland djuren. Oskar var också med och hjälpte till att få in grisarna i boxarna. Inte helt lätt att hålla räkningen så det blir rätt antal grisar i varje box.

Här har en gris rymt och Oskar fick den att gå rätt igen.

I 11-15 veckor är de hos oss och växer sig stora. De får mat flera gånger per dag. Matningen sker automatiskt och första målet för dessa grisar blir runt klockan åtta i nu kväll. Grisarna får idag kesovassle från Falkenberg blandat med mjöl av vår spannmål.

Mathias knappar in nytt recept till de nya grisarna. Inte den nyaste datorn precis, men den fungerar fint!

Tanken där maten blandas och nedan är tankarna med vassle.

Eftersom det tog lite tid för Mathias att knappa på datorn så gick vi och grävde lite i sandhögen som finns där. Väldigt bra att det fanns två grävmaskiner, hade dock behövt en till eftersom Oskar också ville gräva.

När vi kom hem var det raka vägen in duschen och alla kläder in i tvättmaskinen. Grisar luktar inte gott men de är ganska söta.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page