top of page

”Guld” på G och nytt besked som gav ont i magen igen

Förra veckan avslutades med att Guldmaskinen inte ville starta ordentligt. Allt var skit och Carl var beredd att kasta in handduken.


Helgen gick i rasande fart och vi firade Carl som fyllde 20 år!

Det var kalas för släkten med den obligatoriska kalkonmiddagen och ormtårta till dessert! Samma meny har vi haft i flera år och det precis så Carl vill ha det.

Måndag morgon kom och nya tag för att få igång Guldmaskinen. Efter några samtal och lite ändring på frekvensstyrningen startade maskinen och DEN FUNGERADE! Lika stor som bedrövelsen var på fredagen lika stor var lyckan! Först ut sorterades lite korn för att se så allt funkade och det gjorde det.

Nu ska snickar-David komma och göra några ramar till så vi kan byta ut sållen till en mindre storlek och sen ska vi köra havren. Detta för att vi ska sälja de större havrekärnorna som grynhavre och de mindre blir mat till grisarna.

Så när rensen var igång så var det dags för mig att städa igen. Det hade läckt en hel del så dammsugaren fick gå varm igen. Nu hoppas jag att det dröjer innan jag ska städa torken igen!

Efter som remmarna på rensen satt utanpå maskinen och helt utan skydd, vilket är väldigt farligt. Så ställde sig farfar Sven och gjorde skydd till dem. Väldigt bra blev det och nu hoppas vi att ingen ska fastna i remmarna. Nätet som Sven använde kom i från Mathias morfar Yngves gamla hönsburar från 80-talet. Så det kan man kalla återvinning.

Resten av veckan har gått åt till att städa, fixa, kontrollera säkerhetsdatablad inför besöket ifrån miljö och hälsa, som ska komma på måndag. Så håll tummarna på måndag för att kontrollen går bra!

I tisdags var det dags för Oskar att ta nya prover. Även om förra veckans prover var bättre så måste de följas.


Eftersom barnen hade studiedag så ville Nils följa med till barnmottagningen. Nils var så nöjd att det inte var han som blev stucken utan att han fick sitta bredvid och hålla handen.

Det fanns inte i vår tanke att proverna skulle vara sämre och därför blev det inget roligt besked när läkaren ringde på eftermiddagen och gav beskedet att värdena var sämre igen. Så på onsdag morgon begav vi oss ner till Halmstad där vi blev väl omhändertagna. Nya prover och undersökningar gjordes och allt såg bra ut. Varför det tar så lång tid för värdena att återhämta sig vet de inte men Oskar kommer följas upp på Barnmottagningen. Måste säga igen att vården för barn i Halland är så bra. Vi behövde inte vänta många minuter i Halmstad. Doktorn var tydlig och pratade på ett bra sätt med Oskar. Tog sig tid och lyssnad in. Oskar och jag åkte hem och oron var stillad.

På väg hem blev det givetvis lunch på Laxbutiken.

Så nu hoppas vi att Oskars kropp återhämtar sig och att värdena blir bättre och någon ny ADHD-medicin kommer det aldrig att komma i Oskars kropp igen.


Nu väntar en helg med adventsförberedelser och lugn och ro. Precis vad vi behöver!

401 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page