top of page

Höst=fullt ös!

Som för många andra så springer tiden iväg och alldeles för fort. Mathias och hans kollegor jobbar många timmar på dygnet när vädret tillåter.

Vi har tröskat all höstvete och vårkornet. Vi håller nu på med havren men vi kom inte så långt eftersom det började regna. Skörden är normalstor och av god kvalité.


Här plöjs och harvas för fullt. Vi har sått 70 ha höstraps och 30 ha råg. Råg är en ny gröda för oss så det blir spännande att se hur den växer. Jag, Linda, är mycket glad för nu kan min spannmålssamling som jag använder i undervisningen bli komplett med egenodlad spannmål. Alltid kul att säga till eleverna att det är vi som odlat spannmålen. Många elever vet inte att det är skillnad på de olika grödorna.

John är med så mycket han kan och får för mig. Först läxor och sedan jobb och inte för länge. John tycker att jag är för sträng och Mathias vill gärna ha Johns hjälp…

Vår yngste lille kille Nils älskar att åka med i traktorn. Han kan sitta hur länge som helst. Lillasyster Alva blir dock väldigt rastlös och “flyger” runt i hytten. När Mathias har haft med sig Alva är han helt slut… Det brukar bli att Nils är med och åker och Alva är med mig. En delning som ALLA är nöjda med.


De stora killarna har kommit igång bra med skolan. Idag följde vi med killarna till bussen. Alva och Nils ville givetvis också gå på bussen. Vi fick snällt promenera hem igen. Till alla er som kör på Tostaredsvägen: SÄNK FARTEN! Det är en 70 väg men det är nog ingen som kör i 70 där.

Trevlig helg önskar vi er!

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page