top of page

Höst och inte så smart kanske....

Så är hösten här igen! Mörkret kommer och löven ändrar färg och tiden går som vanligt alldeles för fort.


Förra helgen blev vi klar med tröskningen av våra åkerbönor. Skörden blev ganska ojämn eftersom vi behövde så om bönorna i våras pga att fåglarna åt upp våra bönor. Så några bönor var inte så mogna som vi hade önskat men det blir en bra proteinföda till grisarna ändå!

Nu är tröskan inställd för i år och väntar bara på rengöring.


På gården så är arbetet i full gång med jordbearbetning på olika sätt. Allt för att sådden av de nya grödorna ska bli så bra som möjligt.

I år har vi sått 185 hektar vete och råg och knappt 50 hektar raps. Det vi har kvar är 15 hektar vete att så. Så med andra ord ligger vi bra till i år det tack vare det fina vädret och bra arbetskraft. Farfar Sven och killarna är väldigt flitiga på att köra.


Själv så fortsätter jag med mina kroppsarbetarjobb. Stenplockning stod på schemat häromdagen och det skulle göras med min "favorit" maskin, traktorgrävaren.

Många stenar blev det och in och ut i grävaren.


Vid ett inhopp i hytten så smällde jag till en av joystickarna, som flög bort! Inte det smartaste jag gjort precis.

Chefen blev inte så nöjd med mig. Men som tur var var det "rätt" sida att ta sönder eftersom den andra joysticken kostar betydligt mer att ha sönder. Istället för en joystick sitter det nu en skruvmejsel som man får styra bakskopan med i väntan tills vi har tid att laga den. Så det är inte alltid man lyckas så bra med allt...


Förra veckan, närmre bestämt den 8 september, var det en stor dag på gården! Alva och Nils fyllde äntligen 8 år! Som det har väntats och längtas efter denna dag!

Dagen firades med skönsång på morgonen och sedan kalas på kvällen.

Tyvärr gjorde all spänning och förväntning att Nils fick påhälsning av EP-monstret och fick sova i några timmar men sedan var det full fart igen. På fredagen var det barnkalas och det var två väldigt nöjda åttaåringar som nu börjat längta efter sin 9-års dag.

Själv har jag den här helgen stått på skördemarknad på Tjolöholm för LRF. Det har varit kanonväder och väldigt roligt. Så har du inga planer för i eftermiddag så åk dit och kom och säg hej till mig i LRFs monter. Jag är på plats mellan 14-17!

Ha en fortsatt skön söndag, så hörs vi snart igen!

236 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page