top of page

Höst och snöpinnar…

Ja då är det verkligen höst. Mörkt på morgonen och det skymmer tidigt på kvällen. Dessutom, om någon har missat, så regnar det och blåser… Det mesta är inne av skörden, vi har bara 40 ha kvar och det är åkerböner och rödklöver och än är det ingen fara. Vi kommer att få in det även om det blir blött… På dagarna nu så är det en del renoveringsarbete som behövs göras och självklart är killarna med och hjälper till. Det ska grejas, skruvas och byggas. Här är Oskar i full färd med att bygga sig en egen harv. Att vara snart 6 år och kunna hantera en skruvdragare är inga problem.


  Harven fungerade fint och Oskar är väldigt nöjd med sitt redskap. Det gäller dock att ingen kommer att trampa på den för då kommer det göra mycket ont i foten…


  Storebror John håller koll och hjälper Oskar när det behövs.


När man inte kan vara med ute och jobba med pappa så kan man alltid köra lite inne i huset. Här tröskar Oskar havre och den hade en vattenhalt på 15 % och gav riktigt bra som Oskar berättade. Som det ser ut just nu så är gårdens framtid säkrad!

Vissa dagar är det riktigt trångt på gården när dessa stora traktorer drar fram. Det kan också bli lite trångt ute på vägarna när man är ute och kör. Då är det lätt att köra ner några snöpinnar. Mathias blev arg eftersom han tycker det är onödigt att sätta upp snöpinnar i mitten av september och ringde därför Svevia. Efter många omkopplingar och prat med folk så fick Mathias förklarat för sig att “Snöpinnarna måste vara nere före den 15 oktober för det kan faktiskt bli tjäle” Ja vem vet vädret kanske slår om fort, idag hade vi 17 grader här…. Snöpinnar som åker ner och hamnar på åkrarna är bondens ansvar att ta hand om också!

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page