top of page

Höstbruket är igång!

Jag börjar förstå att Mathias kan jobba mycket eftersom arbetet är så omväxlande. Att saker går sönder och att vädret ändrar sig från prognoserna gör ju också att arbetet kan förändras från ena stunden till nästa! Det är också ett otroligt ombytligt jobb, köra traktor, kolla grödor, leta skadedjur, måla, hämta delar, byta däck, städa mm.

I måndags fick jag prova på att plöja! Det var lite klurigt men inte så svårt. GPSen gjorde jobbet! Får erkänna att det var ganska avkopplande att sitta där och titta på fåglarna och ”åka” traktor. John har givetvis plöjt massor. Vilket har gått kanon!

Mathias har sått. Råg på några åkrar och vete på fler!

Vädret i veckan har varit helt underbart. Soligt och varmt. I går passade vi på att tröska åkerbönorna. Åkerbönor använder vi som protein till grisarna.

Jag som är en extrem nybörjare på att köra traktor var väldig stolt över att jag klarade av att köra ut ett ekipage med både kärra och vagn. Det är verkligen en härlig känsla att lära sig nya saker varje dag! När jag sedan fick vänta en stund på lass så passade jag på att njuta av kaffe på åkern i solskenet.

Jag har fått frågan om jag saknar läraryrket och det gör jag inte. Det var helt rätt att säga upp sig och ägna sig åt gården och familjen. Tyvärr fortsätter Nils EP att krångla vilket har inneburit att Nils varit hemma tre dagar denna vecka. Vi hoppas verkligen att EPn lugnar sig så att Nils kan få bli piggare igen.


När jag Inte har kört traktor så har jag varit inne i nya verkstaden och börjat måla väggarna. Vita ska de bli och det kommer ta tid men bra blir det! Tur att Emelie kommer och målar också så att det går framåt lite fortare.

Hoppas att ni alla får en härlig helg!

119 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page