top of page

Höstlov=Jobblov hos Ericsson…

Mathias har lyckats bra med att uppfostra killarna till att tycka att jobba är det absolut bästa som finns när det är lov!

Oskar har gått upp tidigt och varit med hos grisarna. Oskar har också skött kossorna två gånger om dagen. Mathanteringen är betydligt lättare den här hösten eftersom vi byggt ett foderbord som vi ställer balarna på. Förra hösten fick vi ösa all mat över grindarna och in i en ho. Även sättet som Oskar strör på är lättare. Vi har byggt ett golv ovanför kossorna som halmen ligger på och så är det bara att kasta ner halmen. Kossorna verkar trivas och de är så söta!

John tycker om att sova på morgonen men sedan har det varit full fart resten av dagen.

Maskiner har tvättats och gjorts i ordning för vintern. Nu är det tröskan och traktorerna kvar att tvätta.

Tanken var i veckan att jag skulle gå ut och jobba när barnen ändå ligger och sover på morgonen, det funkade en morgon men nästa morgon blev det "tredje världskriget" här inne...

Städningen har ändå gått framåt och det är INGEN som tar arbetet ifrån mig så det är bara att fortsätta efter lovet.

Nu kommer dock arbetet få pausas några dagar till eftersom jag ska iväg till Danmark på studieresa med LRF.


Lite lediga var vi i tisdags då vi åkte upp till Koberg och tittade på en alldeles nybyggd slaktsvinsgård! Byggt är enormt! I varje avdelning ska det vara 700 grisar.

Det ska vara över 10000 grisar på gården när den är helt igång. Allt är automatiserat och senaste teknik. Halmen kommer hackas och sedan blåsas ut i varje bås. I fodertrågen är det nivåvakter som kommer se till så att det inte blir mat som rinner över. Väldigt intressant att se!

Alva och Nils var dock inte med på vår tur utan de fick vara hemma med farmor och kusinerna.

De fick välja vad de ville göra en annan dag och då blev det bio! Senaste Lasse-Maja filmen var precis lagom spännande och lite läskig.


Nu väntar en helg med lite jobb och mycket umgänge med både släkt och vänner!

Ha det så bra så hörs vi snart igen!


151 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

ความคิดเห็น


Post: Blog2_Post
bottom of page