top of page

Höstlov som blev sjuklov….


Vecka 44 är höstlov för alla barn här på gården. Tyvärr har årets höstlov inneburit en enda lång sjukstuga för Alva och Nils. Hög feber, hosta och ont i magen. Nils hävdar med med bestämdhet att man borde få ha ett extra lov när man är sjuk på lovet. Alva är mer glad över att nu missar hon inget i skolan eftersom det är lov… Tänk så olika barnen är!


Carl har jobbat som elektriker hela veckan och Oskar har varit ”kobonde” hos morbror Tomas i Falkenberg.


John har varit tvättansvarig här på gården. Nu är alla maskiner tvättade och inställda för i år. John har gjort ett riktigt bra jobb! Det blev trångt i maskinhallen.


Då funderar ni över vad Mathias och jag har gjort kanske? Själv har jag tillbringat de senaste veckorna med att sova.

Under flera år har jag levt med sömnbrist och höga stressnivåer men bitit ihop!

Sjuka barn, vård, sjukhus, möten med BUP, vård, skola och ännu mera skola…

Möten som sugit energi och som i bästa fall lett till något bra men i många fall lett till fler möten…

Jag har fortsatt att kämpa, bitit ihop och kört på. ”Det som inte dödar, det härdar”


Så kom den natten när sömnen inte ville infinna sig, hjärnan går på högvarv hela tiden, dag som natt! Trött, trött men kan inte sova! Glömmer saker, nycklar läggs på ställen som jag inte kommer ihåg, mitt egna personnummer faller bort. Jag som aldrig glömmer eller missar något, vad är det som händer???

Huvudvärken som smällde till och som aldrig gick över.


Familjen undrar vad som är fel? Mamma är ledsen, arg och förtvivlad mest hela tiden.

Vill saker men orkar inte.


Besök till VC och får träffa en dr som ställer alla ” jobbiga” frågor, hur mår du? Hur sover du? Dr frågade och lyssnade och jag blev sjukskriven direkt med direktiven, sov, sov och åter sov. Diagnos, Utmattningssyndrom. När jag inte vilar så har jag promenerat. Nu är jag inne på fjärde sjukskrivnings veckan och huvudvärken är borta och det går sakta åt rätt håll.

Det kommer att ta tid, ni som känner mig vet att jag vill att det ska gå fort men det har tagit över 7 år att hamna här och då måste jag låta det få ta tid att komma tillbaka. För tillbaka ska jag.


Så Mathias har fått vara den som har tagit hand om både sjuka barn och trött fru! Vilket han gör väldigt bra! Tillsammans är vi ett jäkla bra team men nu är det Mathias som får vara Kapten och styra Team-Ericsson i hamn tills jag kan och orkar igen!
398 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page