top of page

I guldbrickans tjänst!

För nästan exakt två år sedan fick jag förfrågan om jag kunde tänka mig att vara med i LRFs Hallandsstyrelse. Just den perioden var jag hemma och sjukskriven för både utmattningssyndrom och borelia. Så livet var inte på topp precis. Min spontana tanke var nej det går inte, det klarar jag inte av! Men efter lite diskussioner här hemma så klart jag skulle åka och träffa valberedningen. Sen gick tiden. Jag blev frisk och livet blev lite lättare. På stämman i mars 2022 blev jag invald och min resa som förtroendevald började. En resa som bara blir roligare och roligare nu mer tiden går.

Den här veckan har inneburit uppdrag varje dag för LRF och det startade i måndagen och med att ta emot studenter som läser till lärare på Berte gård i Slöinge. 16 mycket engagerade och nyfikna studenter fick lyssna på Bonden i skolan, en ekologisk grisproduktion, en ekologisk grönsaksodling och om skogsbruk.

Min uppgift var att komma med praktiska undervisningstips samt var tidspolis eftersom alla grupper skulle hinna allt. På eftermiddagen fick studenterna ett givande studiebesök i produktionen på Berte gård.

På tisdagen var jag med på Hallands Matgillets kick off för Smakbara upplevelser på Susegården.

Träffen startade med en god vildsvinshamburgare och sedan följdes det av intressant föreläsare.

Först ut var föreläsaren och inspiratören Estelle Joubert Westling. Hennes anförande handlade mycket om hållbarhet och innehöll inte så mycket nytt. Estelle talade mycket om att vi måste äta mindre kött och när det bara fortsatte så kunde jag bara inte vara tyst. Förstår inte människor vad som skulle hända om vi slutade äta kött? Jag blir helt tokig på denna snedvridna debatt. Människan är allätare vilket betyder att vi ska äta allt, både grönsaker och kött!

Föreläsaren Elin Hoas från Lilla Bjers på Gotland berättade om sin resa från grönsaksodlare till att blivit utsed till Europas bästa ekologisk restaurang. Väldigt inspirerande och jag kommer besöka Lilla Bjers nästa gång jag är på Gotland.

Avslutningsvis fick vi lyssna på Jens Thulin. Jens var med för några veckor sedan i SVTs Draknästet. Jens har startat mylla.se som är en sajt som kortar ledet mellan producent och konsument. Producenten får bättre betalt för sina produkter och konsumenten får ett bättre pris. Jag upptäckte att vi här med postnummer 43974 kunde beställa, så det ska vi testa.

Så går du i tankar att utveckla ditt företag mot turism, tveka inte att ta kontakt med Matgillet!

Onsdagen startade med nybakade kanelbullar och sedan följdes av en ny dag på Berte gård med nya studenter.

I torsdags styrdes bilen till Lilla Böslid och styrelsemöte i LLUH, Lokalt Ledd Utveckling Halland. Jag sitter med i styrelsen som representant för LRF. Vårt uppdrag är att bidra till landsbygdsutvecklingen genom EU finansierade bidrag till just landsbygdsprojekt. Vi fick lyssna på fyra bidragssökande och deras projekt. Sedan var det styrelsens uppdrag att avgöra om det skulle beviljas eller ej. En väldigt givande och rolig dag.

Fredagen innebar möte med Kungsbacka kommun och diskutera måltidshantering och upphandling.

Jag hade med mig Kajsa Edbom som är sakkunnig på LRF. Det var ett mycket givande möte och vi fick med oss inspel som vi ska ta upp i LRF och vi fick skicka med våra inspel till kommunen.


Så uppdraget som förtroende val är verkligen meningsfullt, enkelt och roligt! Precis som LRFs budskap är!


Ha en riktigt trevlig helg!

142 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page