top of page

I väntans tider….

Sommar och sol och skörden mognar på. Oskar och John väntar på att skörden ska starta. De väntar och längtar men det tar nog några dagar till.

I väntan på skörden så grejas det för full med andra saker! Vi har grävt kulvert till vår nya verkstad. 7 slangar och rör är nedlagda för att vi ska få in allt från vatten till bredband.

När vi grävde så fick vi upp många stora stenblock. Farfar Sven hjälper oss massor vilket vi är tacksamma för!

Oskar och John har också startat igång den gamla gräsklipparen. Nu team-klipper de gräset och genast blir det mycket roligare. Dock hade den gamla gräsklippare dålig diesel i sig så det blev lite stopp, tur att de då kan bogsera upp den till gården

Om vädret tillåter så kommer vi till veckan flisa vårt årsbehov av flis. Vädret är verkligen nyckfullt och prognoserna på SMHI väldigt opålitliga. Just nu regnar det fast det inte skulle bli något regn idag..

Vi har inte bara jobbat utan förra veckan hade vi semester i Falkenberg. Jag var nere själv med Alva och Nils i början av veckan. Vi startade semestern med att titta på Emil på Teatergläntan. Den kan vi verkligen rekommendera.

Vi fick åka hem mitt i veckan eftersom Nils skulle in och ta prover. Tyvärr tar inte EPn sommarlov… Men sedan följde hela familjen med ner och vi hade några sköna dagar i Falkenberg. Vår äldste son Carl valde att arbeta hos min bror i Lilla Ljungby istället.

När vi kom hem igen så frågade killarna: Nu är vi väl klara med semestrandet?! Nu ska vi väl jobba resten av sommaren! Så hela denna veckan har de fått jobba så mycket de velat och vi har bara “tvingat” dem att bada i bland!

Det är härligt att se att det finns ett sådant intresse för jordbruket!

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page