top of page

Iskallt, frusna ledningar och feber

Som rubriken lyder så är det så vår vecka har varit. Termometern har visat ner till -12 grader och det i flera dagar. Detta ledde till att vattnet i en av lägenheterna frös i köket. Mathias satte in en fläkt i husgrunden men tyvärr fungerade det inte. Så i väntan på lite varmare väder så har vår tåliga hyresgäst pexslang från badrummet till köket för det är ganska bra med vatten i köket.

Här är det pannan på Tofta lite för varm och varmt vatten tar större plats och då åker det ut och då fryser det snyggt på väggen.

Mathias har även tinat utgödslingskulvertar och rör med varmvatten. Om någon funderar över hur han luktade när han kom hem kan jag citera Alva “GÅ OCH DUSCHA pappa! DU LUKTAR BAJS. Åh precis så var det!

På hemmafronten har jag tagit hand om febriga barn. Förra veckan var Alva och John sjuka. Denna veckan var det Nils och Oskars tur. Nils blir alltid så mycket sämre i sin EP när han får en infektion. Febern sänker kramptröskeln och det gäller att hålla nere hans temp för att slippa kramper.

Nils första feberfria dag var i torsdags och då var det dags för provtagning. Nils lämnar prover med jämna mellanrum för att kontrollera bl.a. medicinkoncentrationen i blodet. Eftersom vi flyttat tiden två gånger så har vi haft massa tid till förberedelse och det var bra. Nils var super tuff och lämnade sina prover utan skrik och gnäll. Nils sköterska berömde honom massor och när hon plockade fram en Blixten ryggsäck, var det en mycket nöjd och glad Nils som lämnade mottagningen.

Veckan som kommer hoppas vi att vi båda kan få gå till våra arbeten. Mathias till skogen och jag till Åsaskolan. Feber och kyla kan ta och försvinna NU!!!!

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page