top of page

Klart och utelåst!

Känslan när den sista grödan är tröskad är helt underbar! I onsdags tröskade Mathias den sista rödklövern!


Det dammade rejält så det var torrt bra. Skörden av frön blev 300kg/hektar. Helt ok skörd!


I torsdag så plockade vi den sista stenen på en åker och sedan på kvällen sådde Mathias och då blev vi klara med sådden också! Så nu kan vi vila... eller starta med andra projekt!


I tisdags så fick Nils vara hemma eftersom EP-monstret hade gjort besök igen. Jag hade ett bokat möte och därför fick Nils åka med Mathias att så en stund. När de kom hem till lunch var Nils så full av berättariver så jag förstod att något stort hade hänt!


När de hade kört på åkern hade de behövt stanna och gå ut och plocka en stor sten. Båda två ut och de stängde dörren. Stenen plockades och när de skulle in i traktorn är dörren låst!!!! Traktorn igång, telefonen i traktorn och inga fönster öppna, mitt ute på en stor åker! Nils tyckte att de skulle tagit stenen och krossat rutan men det tyckte inte Mathias utan han bestämde att de fick gå hem och hämta en annan nyckel. Efter 100 m kom Mathias på att han hade en annan liten nyckel i nyckelknippan och de bestämde sig för att vända om och testa! Bingo, dörren gick upp och de kunde fortsätta med sådden!


Själv har jag fortsatt att måla i verkstan. Det blir riktigt snyggt! Vitt upptill och grått nertill!

Ni som känner mig vet att jag gillar att baka och fika! Så därför har jag infört torsdagsfika kl 10 på just torsdagar. Har du vägarna förbi så sväng in och ta en kopp med oss!


119 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page