top of page

Läsande grisar, fynd och renovering!

I onsdags så kom det 370 nya grisar till oss. Grisarna kommer från en uppfödare utanför Varberg. När grisarna kommer till oss så delar vi upp dem så att de är 10 i varje box. Oftast går det bra och grisarna trivs med varandra. Ibland fungerar det sämre och grisarna bråkar och börjar bita i varandras svansar. Om knorren blir skadad och börjat blöda kan det leda till inflammationer och medicinering. Detta är något som vi vill undvika. Tyvärr har vi några grisar som biter varandra. Trots att vi har hängt upp snören, de har fått träbitar och kartong så har det inte hjälpt. Så nu testade vi något nytt! Böcker! Jag hade rensat här hemma och hade en hel del böcker som skulle skänkas. Men istället så fick grisarna några att ”läsa”. Det fungerade! Grisarna har fullt upp med böckerna istället för att bita på varandra. Så böcker är bra till mycket.


I måndags kom murarna Lars och Lars och började arbetet med att rensa två kanaler i våra skorstenar. Det borrades i köket och dammet la sig fint överallt!


När de borrade i köket så upptäckte de att det fanns en bakugn innanför muren. Tyvärr var den i så dåligt skick så den gick inte att rädda.

När kanalen ner till öppnaspisen skulle rensas så fann de ett fågelskelett som torkat ihop. Både läskigt och spännande på samma gång. Efter 2,5 dags jobb så var murarna klara. I öppnaspisen sitter nu en braskamin och nu väntar vi på att sotaren ska komma och godkänna våra kanaler!

Vi har påbörjat arbetet med att dra ner tapeterna i två av rummen. Mängder av lager tapet har vi dragit ner. Många väldigt vackra och andra kanske inte lika fina.

Det hade varit otroligt spännande om väggarna hade kunnat tala! Vad hände i rummet när det satt guld tapeter med svarta blommor? Eller när hela rummet var rött? Många skratt har nog klingat i rummen och många möten. Beslut som fattas och löften som givits. Tänk om vi hade kunnat fått veta!


Renoveringen kommer att pågå i många veckor eftersom allt ska göras om, tak ska lagas, elen ska dras om, väggar ska gipsas, fönster målas men bra blir det säkert när det blir klart!

104 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page