top of page

Leif och Billy, våra nya kompisar!


Vi har lånat dessa två djur från min lillebror Tomas som har gård i Lilla Ljungby utanför Falkenberg.

När det var som tuffast i våras i skolan för Oskar så bestämde Mathias att Oskar skulle få skaffa egna djur till sommaren. Så de har stängslat, satt upp vattenkoppar och fixat en fin hage.

Oskars högsta önskan är att vi ska skaffa kor till gården också, jag kan väl erkänna att det inte är min och Mathias dröm. Men att se lyckan i ögonen på Oskar och se hur han tar hand om dessa djur så förstår jag hur stark önskan är. Så flera gånger om dagen så försvinner Oskar iväg upp till hagen och ”pratar” med sina djur.


I början av veckan kom snickaren P-A och hans medhjälpare David och hjälpte Mathias med att lägga på plåtarna på vårt bygge över plattan. Kanske inte bästa veckan att jobba på tak i men med mycket dricka, glass och frukt så blev taket klart!

Jag och barnen städade ur de fyra facken så nu är det redo för att fyllas med flis, spannmål och andra grejer. Under veckan som kommer ska vi sätta upp väggskivor i ett fack eftersom vi inte vill att flisen ska rinna över i alla fack.

Den här veckan har vår anställda tjej gått på semester och farfar Sven har också varit iväg. Så då har Carl, John och Oskar turats om att hjälpa Mathias med att sköta om grisarna på morgonen! Så de har stigit upp klockan fem varje morgon, utan gnäll, för att hjälpa till! vi har otroligt duktiga och hjälpsamma barn.Vi har givetvis tagit vara på det härliga vädret och passat på att njuta av bad i både sjö, hav och i vår pool.

Värmen är härlig men tyvärr blir Nils alltid sämre i sin EP när det är varmt och han behöver extra vila och sömn. I år har det inte varit svårt att tillgodose Alvas behov när Nils har behövt sova på dagarna. Alva har nämligen börjat att läsa! Så när Nils behöver sova, med tillsyn, ja då sitter Alva och läser för mig! Alla glada och nöjda!
120 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page