top of page

Lite tidigare i år…

Idag har vi börjat tröska åkerbönorna. Det gick riktigt fint och de hade en vattenhalt på 17-18%. Lite skillnad mot hur det var förra året då tröskade vi åkerbönorna i slutet av oktober och de höll 27%. Lite bättre i år alltså! Vad har vi åkerbönorna till då? Jo de är till våra grisar! Blir det riktigt bra bönor behöver vi inte tillsätta soja i maten till grisarna. Sojan måste vi köpa in och den är både dyr och importerad och därför är åkerbönor ett mycket bättre alternativ.

Det dök dock upp ett problem idag… När det var dags att börja skörda bönorna var det dags för den årliga Skattenfesten för John och Oskar. Oskar 7 år var mycket upprörd i bilen upp till skolan: HUR KAN MAN LÄGGA EN FEST NU???? Jag vill INTE gå på festen. Man har INTE fest när man skördar!!!!(Det här är den lätt censurerade versionen, ni som känner Oskar förstår att det var lite grövre ord som hoppade ur munnen…) Efter lite snabb överläggning så mutade jag Oskar med att han får åka direkt hem efter skolan i morgon och “jobba” hela eftermiddagen med pappa. Då kunde han tänka sig att vara på festen en stund, en kort stund! Lite korv och dricka i magen så blev Oskar på bättre humör och hade roligt på festen MEN nästa år tänker han inte gå OM det ska tröskas.


Vad har vi andra gjort som inte jobbar på åkrarna?! Jo, BADAT! Vilket kanon år att skaffa pool på! Varmt som på sommaren och helt underbart. Helt fantastiskt att ligga och plaska runt i poolen när det skymmer på kvällen. Ni som går och funderar på pool, titta in på primastarpool.se, det är därifrån vår pool kommer. Nils har lärt sig att sparka runt i poolen med sina armpuffar. Nils är som en liten fisk i vattnet. Alva har blivit bra mycket modigare men inte lika tuff som Nils i vattnet.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page