top of page

Möten, spolning och lärare som inte förstår!

Veckan för min del startade med möte med Länstyrelsen på Halmstad slott. På mötet diskuterades det ökade behovet av personal till den gröna näringarna. Efter mötet blev det lunch med min lillasyster som arbetar i Halmstad. Hemma på gården grejades det i verkstaden.

Det städas och flyttas om bland grejerna allt för att det ska bli lite bättre ordning och på sikt lättare att hitta. Själv städade jag andra våningen så nu kan man sitta och fika utan att dö dammdöden!


Carl fick feeling och har städat flera kvällar i rad. Var sak på sin plats!

Dock är det lite svårt att hitta just nu, mina stövlar stod längst in under ett bordet. Svårt att få fram dem är jag behövde dem på tisdagen.


I tisdags så byggde jag och Mathias vindskydd ute på Hammargård. Detta för att vi har fått massa gäss som äter och trampar ner vår gröda. Mathias byggde och jag tog fram grejer från bilen och ut på åkern.

Det var tungt att gå fram och tillbaka eftersom det byggdes på med lera på stövlarna. Mathias hejade dock på med att det är så "härligt med vardagsmotion"! Lätt för honom att säga eftersom han gick och ställde sig och snickrade och slapp gå fram och tillbaka flera gånger.


I onsdags hade jag LRFs Hallandsstyrelse här på möte. Jag fick möjlighet att ordna med all mat som vi skulle ha under dagen och det tycker jag är väldigt roligt. Det är som Mathias säger "ett väldigt bra och gott intresse". Mathias var med och visade gården.

Det var en väldigt bra dag och ett givande möte!


Under veckan har vi också grävt och spolat i gamla dräneringar på åkern som ligger nedanför Bräckan. Det är ett detektivarbete och det blev lätt lite frustrerande. En dränering gick inte som vi trodde.

Efter att vi grävt ytterligare några håll så visade det sig att det var två dräneringar som låg nära varandra. Så en dränering blev två och vi fick lagt rören rätt igen.

I fredags morse fick jag börja dagen med att måla lite i en av lägenheterna i skogen.

De tidigare hyresgästerna hade satt upp tavlorna innan färgen torkat så det var väldigt mycket vita fläckar.

Det ser inte så roligt ut men med hjälp av färg så blev det helt ok!

Lägenheten i skogen är en av mina favoriter och vi hoppas att vår nya hyresgäst kommer trivas.


I veckan Kom vår Oskar hem från skolan och var allt annat en glad. Oskar har svår dyslexi och kämpar med att läsa och förstå text. Den här dagen var det matteprov och Oskar fick provet men ingen hjälp med att läsa uppgifterna. Så vad händer? Jo Oskar ger upp och klarar inte provet. Jag kontaktar den nya matteläraren och frågar om hon vet om Oskars anpassningar? Nej det gjorde hon ej. Nästa dag fick Oskar göra om provet med läshjälp och vad händer?! Jo ALLA rätt! Det borde vara en självklarhet att man som ny lärare får reda på varje elevs anpassningar. I synnerhet när det som i Oskars fall är problematiskt att ens få Oskar att gå till skolan. Vi fortsätter att kämpa och pusha Oskar till skolan och vi längtar till juni 2025 när Oskar slutar grundskolan och kan påbörja sin resa mot att bli lantbrukare!


Idag blir det hemmafix. Dax att stänga poolen och städa lite i trädgården. Men innan dess är det frukost med nybakade baguetter och croissanter! Trevlig söndag!
335 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page