top of page

När det blir fel och tvångsarbete!

Veckan startade med en väldig fart! Oskar fick gå ut och jobba redan strax efter 6 på morgonen, innan skolan började alltså! Detta för att våra sju nya kompisar skulle komma.

När jag lämnat alla barn på skolan så jobbade jag och Mathias klart med grinden och sidorna. När jag gick in med verktygen så hörde jag att lastbilen kom! Så snacka om att vi blev klara precis i tid!

Kalvarna som har kommit är så otroligt söta! De är nästan som små björnar och nu på slutet av veckan har vi kunnat klappa dem! Det är som Oskar säger: Man blir gladare när man är med djur!

Eftersom Mathias hade jobbat hela helgen blev det "tvångsarbete" på måndag eftermiddag, rensning av trädgårdsland! Det var mycket som skulle upp och det är väldigt bra med stor skopa när alla vissna växter ska köras bort!

Mathias hjälpte till i ca 1,5 timma och under den tiden så var det pust, stånk och otaliga gäspningar... Tur för honom att jag klarar det mesta själv för annars hade han nog somnat i trädgårdslandet.

Mathias och farfar har idag äntligen klara med spolningen idag! I nästan en månad har vi hållit på med att spola dikerna. Inte varje dag men till och från. Nu ska det bli spännande att se skillnaden de kommande åren.


Själv har jag börjat med mitt absoluta favorit jobb: Städa torken!

I år skulle jag investera nytt rör och nytt dammsugarmunstycke! Så i onsdags skulle jag ändå in och lämna ett grisgödselprov i Mölndal som skulle skickas på analys till Eurofins. Gödseln ska analyseras för att veta hur mycket kalium, fosfor och kväve vår gödsel innehåller.

När jag lämnat in den svarta lådan så bar det av till HTC, Högtryckscenter, för att köpa mina delar.


Väl framme så gick jag in och jag hade med mina gamla grejer och sa: Hej jag ska ha nya saker! Fick till svar att det ordnar vi! Två man hjälpte till och sa det är det här du ska ha! Tack så mycket sa jag men tänkte ändå passar verkligen det där munstycket?! Men killarna måste ju veta så nöjd som tusan åkte jag hem! Nästan så det skulle bli kul att städa men bara nästan..

Väl hemma så tittar Mathias på grejerna och försöker sätt ihop det men det passar inte! Det saknas en böj som ska sitta mellan munstycket och röret. Eftersom jag hade andra uppgifter på eftermiddagen så ringde jag först dagen efter och får prata med samma kille som hjälpt mig dagen innan. Förklarar att det saknas grejer och att jag inte kan dammsuga med ett rakt munstycke!

Får då till svar: Men det kan väl ni kvinnor?!

Tur för honom att han inte stod framför mig för då hade han fått dammsugarrör i skallen.

Det hela slutade med hemleverans av ett bättre munstycke hem till gården som vi inte behövde betala för! Tack för det!

Så om ni letar efter mig de närmsta dagarna så kan ni hitta mig i torken. Det är mycket att städa i år också.

Anledningen till att vi städar torken från topp till botten är för att minska risken att få skadedjur. Givetvis vill man undvika möss och råttor men även småkryp och olika sorters baggar. Får man in ohyra är det i princip omöjligt att bli av med det!


Nu väntas det höstlov för barnen och det ska bli skönt och välbehövligt för oss alla!

Önskar er en trevlig helg med en bild från en väldigt nöjd liten ryttare! Ha det gott så hörs vi snart igen!


191 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page