top of page

Nu väntas det IGEN

Ja som rubriken lyder så väntar John och Oskar på att vi ska börja tröska. Rapsen är mogen i kanterna av åkern och kanske, kanske blir det tröskning i slutet av nästa vecka. Vi får se hur det går.

Carl och John har varit duktiga och städat klart hela torken. Mycket damm och skräp var det att dammsuga upp. Så nu är även torken i ordning för årets skörd.

Arbetet med att slå träderna är nu klart. Det är egentligen inte så många timmars arbete men eftersom andra saker kommit emellan så har det dragit ut på tid. Mathias fick go hjälp sista dagen av Nils och Alva. Nils sover gott och Alva är trevligt sällskap och pratar hela tiden.

I torsdags skickade vi iväg 270 grisar till slakt. Att lasta 270 grisar tog knappt 2 timmar. För att grisarna inte ska bli stressade så gäller det att vara lugn vid lastningen.

När stallarns är tomma så måste de tvättas. Det har blivit hårdare krav på renhållning och därför tvättas det varje gång vi tömt ett stall. Tidigare gjorde vi detta själva men nu tar vi in en firma som gör det och det är så bra. Väldigt skönt att slippa det skitgörat, i dubbel bemärkelse.

På våra “håltimmar” har vi snickrat vidare på lekstugan. Vi har som vanligt många hjälpredor! Ibland eller för det mesta tar det längre tid men vi tycker det är viktigt att barnen får vara med.


1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page